Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (23 Mart 2023): Erdoğan’ın seçim hamleleri işe yarar mı? | Seçime 52 gün kaldı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ruşen Çakır’ın, “Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı seçimi için aday çıkarmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ve kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, AK Parti’deki 3 dönem kuralına ilişkin ise “Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor ve tabii ki gençleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci ve yazar Taha Akyol ile Erdoğan’ın seçime yönelik hamlelerini, Medyascope muhabirleri Senem Büyüktanır ile Bartın’ın, Berfin Bayır ve Enes Berk Demirkol ile Nevşehir, Kırşehir ve Niğde’nin, Ufuk Çeri ile Aydın ve Muğla’nın seçim nabzını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.