Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Sümeyye Erdoğan üzerinden İstanbul Sözleşmesi göndermesi yaptı: “Bir baba, kızını bile hayal kırıklığına uğratıyorsa bu milleti de hayal kırıklığına uğratır”

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul buluştu. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Bağcılar’da Ebubekir Meydanı ile İBB Kadın Bağcılar Hizmet Merkezi’nin açılışını yaptı.

İstanbul-Bağcılar’daki açılışta konuşan İmamoğlu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine gönderme yaparak, “Görevi şiddeti önlemek olan bazı yöneticiler bu amaç için çıkarılmış kanunları ne yazık ki birtakım siyasi pazarlıkların meselesi haline getiriyorlar” dedi.

İmamoğlu İstanbul Sözleşmesi üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kızı KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın derneğinin yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Lütfen arkasında durun, biz sizin yanınızdayız” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e sahip çıkan İmamoğlu, şu sözleri söyledi: 

“Halbuki iktidar partisine mensup kadın yönetici ne demiş de saldırıya uğramış, ‘6284 sayılı kanun bizim kırmızı çizgimiz’ demiş. Doğru demiş, ben alkışlıyorum hanımefendiyi. Bizde doğruya doğru, eğriye eğri. Bu akıl aynı siyasi baskılarla İstanbul Sözleşmesi’ni de kaldırmıştır. Üstelik bugünün iktidarının başındaki kişi Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi kızı dahi kaldırılmanın karşısında durmuş. Bir baba kızını bile hayal kırıklığına uğratıyorsa bu milleti de hayal kırıklığına uğratır. Buradan rakip ittifakımızda kadın hakları mücadelesi veren kıymetli hanımefendilere bir çağrıda bulunuyorum. İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktığında Sayın Cumhurbaşkanı’nın kızı hanımefendi derneği üzerinden şu açıklamayı yaptı: ‘Şiddetle mücadele noktasında 6284 kanunun daha da güçlendirilmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna ilan ederiz’ Lütfen arkasında durun, biz sizin yanınızdayız”

İmamoğlu, Defne Devlet Hastanesi hakkında konuştu

Erdoğan’ın 24 Mart’ta temel atma törenini yaptığı ancak İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’in paylaşımı sonrası temel atılmadığı ortaya çıkan Defne Devlet Hastanesi’ne de gönderme yapan İmamoğlu: 

“Çağdaş bir proje daha geliyor. Şu platform kadar bir yerden temel olmaz. 21. yüzyılda çarpık çurpuk demirleri bağlanmış pompanın borusunun ucundan akan betonu göstererek; ‘Betona bak, betona bak’ diyerek açılış yapılmaz. Pazara gelirsiniz ‘Marula bak’ dersiniz, ‘Betona bak’ denmez. Deniz kumuyla beton bu memleketten kalkalı 30 küsur sene oldu. Bu milletin aklıyla dalga geçilmez” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum”

Kılıçdaroğlu’na oy isteyen İmamoğlu, Erdoğan’a “diploma” göndermesi de yaptı. İmamoğlu, “Milletin aklını dinleyen güzel iş yapıyor. Kendi aklını millete dayatan da millete zulüm çektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum. Herkesi muhakkak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız merhametiyle, adaletiyle insan. Çok iyi bir yönetici olmanız gerekiyor bu ülkeye hizmet etmek için. İyi bir yönetici olmak için de vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim, en önemli sınav insanlık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o sınavı binlerce kez geçtiği için insanlık diplomasına sahip” dedi.

İmamoğlu’ndan sonra kürsüye Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu da kadın-erkek eşitliği üzerinden AKP’ye yüklendi. Sürekli dile getirdiği 418 milyar doları hatırlatan Kılıçdaroğlu, kısa bir konuşma yaptı ve şöyle konuştu: 

“Ne için iktidar? Kadın- erkek eşitliği, her evde huzur ve bereketin olması için iktidar, adalet, hukuk için iktidar, başı açık-başı kapalı ayrımını ortadan kaldırmak için iktidar. Halk için iktidar. Türkiye’yi yönetirken hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur herkes bilsin. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Biz kul hakkını gözeteceğiz, atama bekleyen öğretmenleri öğrencileriyle buluşturacağız. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Bütün mücadelemiz bunun için. Zor durumda olduğunuzu biliyorum, geçim sıkıntısını, işsizliği biliyorum ama bunun karşılığında malı götürenleri de çok iyi biliyorum. Haksız olarak alınan, Hazine’den çalınan 418 milyar doları alacağım bu milletin cebine koyacağım. Bana karşı çıktıklarını biliyorum, ‘Kılıçdaroğlu gelmesin’ diye çaba harcadıklarını biliyorum. Benim tek güvencem bu ülkenin insanları, sizlersiniz. Beraber, birlikte, adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz. Ekrem Başkan uzun yıllardır İstanbul’da yapılamayanı yaptı. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak hizmetini yaptı. Aynı hizmeti hem İstanbul hem Türkiye için yapacak. Hepinizin huzurunda onu yürekten kutluyorum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.