Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (31 Mart 2023): İYİ Parti’ye saldırı | Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesi | Seçimlere 44 gün kaldı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ayazağa Kasrı’nda görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına saat 05:43’te silahlı saldırı düzenlendi. Binaya üç mermi sıkıldı. Mermilerden ikisi başkanlığına, biri ise yan binaya isabet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Akşener, saldırının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. 

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken “imam nikahıyla evlendirmesi” ve Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın üçüncü duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti bir tanığın daha dinlenmesi yönünde karar vererek duruşmayı 5 Haziran’a erteledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci ve yazar Taha Akyol ile İYİ Parti’ye saldırıyı ve Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesini, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile Bursa’dan seçim izlenimlerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.