Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Nisan şakası mı, kripto manipülasyonu mu? Musk’tan Twitter’a Dogecoin logosu

Twitter’ın patronu Elon Musk, milyonlarca Twitter kullanıcısına, uygulamanın logosunu değiştirerek 1 Nisan şakası yaptı. Musk ve ekibinin meşhur mavi kuşun yerine koyduğu kripto para birimi Dogecoin’in adı ilk kez Musk’la anılmıyor. Yeryüzünün en zengin insanlarından biri olan Musk’ın, daha önce Dogecoin’i olduğundan daha değerli gösterip kâr elde ettiği öne sürülmüştü.

Twitter’a giren kullanıcılar, Elon Musk’ın “şakasıyla” karşı karşıya kalıyor. 17 yıldır Twitter’ın logosu olan mavi kuşun yerine, kripto para birimi Dogecoin’in logosu olan Shiba Inu türü köpeğin resmi konuldu.

Dogecoin nedir?

Dogecoin, 2013’te yaratılan kripto para birimi. Adını ve logosundaki köpeği, internette popüler olan; Kabosu isimli dişi bir Shiba Inu cinsi köpekten alıyor. Kabosu’nun popülaritesinin artmasıyla kullanıcılar kendisine ‘Doge’ adını takmıştı.

Dogecoin’in değeri 2021 baharında 0,74 dolara kadar çıkmış ve zirvesini görmüştü. Dogecoin’in bu değeri kazanmasında, Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlar ve sahibi olduğu Tesla marka arabaların Dogecoin’le satın alınabileceğini söylemesi etkili olmuştu.

Dogecoin şu an, 0,09 seviyelerinde seyrediyor.

Dogecoin logosu, Twitter’da böyle görünüyor.

Haziran 2022’de Elon Musk’a, Dogecoin’i olduğundan daha değerli gösterip manipülasyon yapmak ve 258 milyar dolara yakın zarar yaratmaktan dolayı dolandırıcılık davası açılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bu davanın reddi için başvuruda bulunan Musk, sahibi olduğu Twitter’ın logosunu Dogecoin’e çevirdi ve kripto para birimini tekrar gündeme taşıdı. Logo değişiminden sonra Dogecoin’in değeri 0,079 dolardan 0,094 dolara kadar çıktı.

Logo değişimi hakkında net bir açıklama yapmayan Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden olayı tiye alan bir paylaşım yaptı. Musk, geçen yıl başka bir kullanıcıyla girdiği diyalogda Doge’yi Twitter logosu fikri yapmanın “harika olacağını” söylemişti.

“Bu eski bir fotoğrafım.”
“Yeni bir platform gerekiyor mu?”
“Twitter’ı satın al yeter. Kuş logosunu da köpekle değiştir.”
“Haha, bu harika olur.”

Kaynak: Guardian, Vox




















Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.