Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (4 Nisan 2023): İttifaklarda “ortak liste” tartışması | Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Trabzon’da | Seçime 40 gün kaldı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Trabzon’daydı. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Siyasetin gündeminde liste tartışmaları var. HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Yeşil Sol Parti (YSP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı da tek liste mi, yoksa ayrı listelerle mi seçime gireceğini tartışıyor.

Seçime ittifak çatısı altında girme kararı veren partilerden HDP tek liste, TİP ise bazı illerde her parti ve örgütün kendi temsiliyetiyle seçimlere katılmasından yana. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci Murat Sabuncu ile ittifaklardaki “ortak liste” tartışmalarını, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Trabzon temaslarını, Medyascope muhabiri Berfin Bayır ile Konya’dan seçim izlenimlerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.