Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (25 Nisan 2023): Tutuklamaların 1. yıldönümünde Gezi davası | Diyarbakır’da operasyon | Millet İttifakı liderleri mitinglerde

Editör: Egemen Gök

Gezi Parkı davasından tutuklanan Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay ve Mine Özerden bir yıldır, iş insanı Osman Kavala ise 2 bin gündür cezaevinde.

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında HDP yöneticileri, gazeteciler, avukatlar, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu en az 126 kişi gözaltına alındı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Eskişehir ve Burdur’a gitti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Balıkesir ve Van’da, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul ve Yalova’da.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Hande Yalnızoğlu Altınay ve avukat Tora Pekin ile Gezi Parkı davasını, Medyascope Diyarbakır Temsilcisi Ferit Aslan ile Diyarbakır’da düzenlenen operasyonu, Medyascope muhabiri Göksel Göksu ile Akşener’in Balıkesir mitingini, Medyascope muhabiri Senem Büyüktanır ile Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir mitingini, Medyascope muhabiri Senem Görür ile İmamoğlu’nun Yalova mitingini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.