Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan dokuzuncu “Bay Kemal’in Tahtası” videosu: “Dünyayla rekabet edebilmek için güçlü internet ağına ihtiyaç var”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bay Kemal’in Tahtası” başlığını verdiği dokuzuncu videosunu yayınladı. Kılıçdaroğlu dijital altyapıdan bahsettiği videosunda “Dünyayla rekabet edebilmek için güçlü internet ağına ihtiyaç var” dedi.

“Bay Kemal’in Tahtası” başlıklı videolarına devam eden Kılıçdaroğlu paylaştığı dokuzuncu videoda dijital altyapının öneminden bahsetti. Geleceğin dünyasından geri kalmamak için internet altyapısına ve ışık hızında internete ihtiyaç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Dünyayla rekabet etmek istiyorsak bir, Türkiye’nin her bir köşesine ışık hızında internet götürmeliyiz. İki, sık sık yaşanan bağlantı kopma sorunlarının önüne geçmeliyiz. Bunun için de sağlam bir internet altyapısına ihtiyacımız var. Gigabit internet olarak bilinen internet hızı neden tüm büyük şehirlerimizde olmasın? Olacak. Büyük şehirlerimizde saniyede bir gigabit, kentlerimizde saniyede en az 100 megabit indirme hızına ulaşacağız.”

Kılıçdaroğlu: “35 milyar dolarlık yatırım yapacağız”

“Bugünün dünyasında en kıymetli şey zaman. Bu hızlara eriştiğimizde zamandan büyük tasarruf sağlayacaksınız” diyerek gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Saniyelerin bile uzun kaldığı bazı dijital işlemlerde dünyadan geri kalmayacaksınız. Ayrıca online oyunlarda da ‘lag’ yemesek fena olmaz. Eminim aynı fikirdeyiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu elektronik ve haberleşme altyapısını geliştirmek amacıyla beş yıl içinde 35 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi ve şöyle ekledi:

“Bu iletişim hızı sayesinde Türkiye’deki bir doktor Zürih’teki bir hastasını muayene hatta robotik teknolojiyle ameliyat edebilecek. Bankacılık işlemlerinden ticarete kadar her şey saniyeler içinde gerçekleşecek. Gençler, sanal dünyada sizin için ışık hızında otobanlar açacağız. Siz de dünyayla rekabet edeceksiniz. O zaman ne diyoruz? Haydi Türkiye, oyumuzu verelim düşük internet hızına, kopan bağlantılara elveda diyelim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.