Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma’da maden ocağında heyelan: Bir işçi yaşamını yitirdi, üç işçi yaralandı

Manisa’nın Soma ilçesinde bir linyit ocağında hafriyat çalışmaları sırasında heyelan meydana geldi. Bir işçi yaşamını yitirdi, üç işçi ise yaralandı.

Manisa’nın Soma’nın ilçesinin Sarıkaya Mahallesi yakınlarında Mates Madenciliğe ait yer üstü linyit ocağında saat 21.00 sıralarında hafriyat çalışması yapılırken toprak kayması meydana geldi.

Maden sahasında çalışan dört işçi, tonlarca toprak yığını altında kaldı.

DHA‘nın haberine göre bölgeye itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Toprak altında kalan işçilerden Mehmet Şeren, Mehmet Arslan ve Onur Topbaş mesai arkadaşlarının çalışmasıyla kurtarılarak Soma Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ekiplerin çalışmalarının ardından toprak altında kalan işçilerden Feyyiz Acar’ın cenazesine ulaşıldı.

Valilikten açıklama

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada,“İlimiz Soma ilçesi Sarıkaya Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir” denildi.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İlçemiz Soma’da özel bir maden ocağında iş makineleri üzerine heyelan geldiği bilgisini aldık, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.