Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (24 Mayıs 2023): Özdağ, Kılıçdaroğlu’na kazandırabilecek mi? & Kürtler ne yapacak?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. İkili arasında yedi maddeden oluşan bir protokol imzalandı. Öte yandan Kılıçdaroğlu bugün ülkücülerle de bir araya geldi.

Yüksek Seçimi Kurulu takvimine göre 19 Mayıs Cuma günü seçimlerin kesin sonuçları açıklanmayınca, 22 Mayıs Pazartesi günü açılması beklenen TBMM açılmadı ve yemin töreni yapılamadı.

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, Kılıçdaroğlu-Özdağ arasında bugün imzalanan protokolü değerlendirdi. Kayyum uygulamasının demokrasilere uygun olmadığı ve seçimlere ilişkin nihai kararın yarın (25 Mayıs) açıklanacağı duyuruldu.

Güne Bakış’ta Gökçe Çiçek Kösedağı’nın konukları Ruşen Çakır ve Medyascope Ankara editörü Senem Büyüktanır.

Editör: Gamze Elvan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.