Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakırköy ve Bağcılar’da seçim sonuçlarını sorduk: “Kılıçdaroğlu’nu yanındakiler yarı yolda bıraktı”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmî olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,86, Cumhur İttifakı’nın adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 52,14 oy aldı. İstanbul’un Bakırköy ve Bağcılar ilçelerinde vatandaşlara, seçim sonuçlarını ve nasıl bir Türkiye beklediklerini sorduk.

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52,16 oy oranına ulaşarak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazandı. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi önde kapattığı İstanbul’da konuştuğumuz vatandaşlar, ülkenin geleceğiyle ilgili ikiye bölünmüş durumda. Kılıçdaroğlu’nun neden kaybettiği ile ilgili öne çıkan cevap ise “terör bağlantısı” iddiası. 

“Dünya lideri”

Bakırköy’de konuştuğumuz vatandaşlardan biri, seçim sonuçlarından memnun olduğunu belirterek, “’Erdoğan neden kazandı?’ diye sormanız hata. Dünya lideri oldu. Şimdi sıra ekonomide, o da güzel olacak” dedi.

“Ekonomi 21 senedir düzelmedi, şimdi mi düzelecek?”

Bakırköy’de mikrofon uzattığımız bir diğer vatandaş ise ekonominin düzelmesini beklemiyor: “Günden güne uçuruma gidiyoruz. Gece yatıyoruz, sabah kalktığımızda zam. İçtiğimiz su bile dolara bağlı. 21 yıldır düzelmemiş, şimdi mi düzeltecekler?”

“Kiralar yüksek”

Bağcılar’da sorularımızı cevaplayan bir vatandaş, Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesiyle ilgili ittifak ortaklarını işaret ederek “Kılıçdaroğlu’nu yanındakiler yarı yolda bıraktı” dedi. Gelecekten umutlu olduğunu fakat kira fiyatlarının düşmesi gerektiğini söyleyen vatandaş “Ben kiracıyım, 7 bin 500 lira maaş alıyorum, aldığım maaş bana yetmiyor. Ancak kirayı ödeyebiliyorum. Kira fiyatları bu kadar yüksek olmasa geçinmek zor değil” diye konuştu.

“Suriyelileri göndersin başka bir şey istemiyoruz”

Bağcılar’da konuştuğumuz başka bir vatandaş, Erdoğan’ın kazanmasından memnun olduğunu ancak seçimden sonra beklentileri olduğunu söyleyerek, “Suriyelileri göndersin, kiraları düşürsün. Başka bir şey beklemiyorum. Asgari ücret 8 bin 500 lira olup 10 bin lira kira olur mu? Bir kişi çalışıp nasıl ailesine baksın?” dedi. Kılıçdaroğlu ile ilgili ise şöyle konuştu:

“Normal şartlarda ‘Kılıçdaroğlu kazanır’ derdim. Terörden dolayı, birilerine yanaşmaktan dolayı kaybetti. Tek başına seçime girseydi kazanırdı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.