Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bloomberg: Alsancak Limanı, Körfez ülkelerine satılacak

Göreve yeni başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, yabancı yatırımcı hamlelerinden bahsetti ve Alsancak Limanı için Körfez ülkeleriyle görüşüldüğünü açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Körfez ülkeleriyle yatırım için görüşmelerimiz var ve Alsancak Limanı da bu görüşmeler ve yatırımlar kapsamında” dedi. Uraloğlu, Türkiye’nin ve söz konusu ülkelerin bakan yardımcıları düzeyinde görüştüğünü söyledi.

Görüşmelere katılan Körfez ülkeleri hakkında detay verilmedi.

Reuters: “Türkiye, Körfez’den büyük yatırım bekliyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu

İzmir’deki Alsancak Limanı şu an Türkiye Varlık Fonu’na ait. Limanın işletmecisi de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları. Bloomberg konu hakkında bilgi almak için TVF’ye ulaşsa da, konu hakkında geri dönüş alamadılar.

TCDD verilerine göre Alsancak Limanı, yılda 1,2 milyon konteynere ve 1,4 milyon kuru yüke ev sahipliği yapabiliyor.

Alsancak Limanı’nın 2004’te özelleştirilmesi planlandı, 2007’de ihaleye çıkarıldı. Liman, 1,28 milyar dolarlık teklif alsa da bu anlaşma o dönemki mahkemelerce engellenmiş ve limanın satışı durdurulmuştu.

Alsancak Limanı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım görüşmeleri için bu ay Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar’ı ziyaret etmesi planlanıyor.

Kaynak: Bloomberg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.