Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İktidar İçin Değişim” sitesi ve İmamoğlu | Siteyi “trollemek” mümkün mü?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) değişim amacıyla açtığı yeni internet sitesi “İktidar İçin Değişim”, yurttaşların görüşlerini ve önerilerini toplamaya devam ediyor. İmamoğlu ve ekibi, yurttaşlar görüş bildirmeden önce detaylı birçok bilgi istiyor. Peki bu bilgiler, İmamoğlu’na nasıl bir katkı sağlayabilir?

“İktidar İçin Değişim” internet sitesine görüş bildirmek isteyenleri önce bir bildiri karşılıyor. Bildirinin altında ise “Görüş bildir” butonu yer alıyor. CHP’de ve ülkede değişim isteyen partili – partisiz her kesimden yurttaş butona tıklayarak görüşlerini yazabileceği bir sayfaya yönlendiriliyor.

Bu sayfaya girildiğinde görüş yazacak yurttaşlardan önce isim ve soy isim, ardından e-mail adresi, telefon numarası, doğum tarihi, adres ve yaşadıkları ülkeyi belirtmeleri isteniyor. Tüm bu bilgilerin girilmesi zorunlu. Sayılan bilgilerden herhangi birine cevap vermeyenler görüş bildiremiyor.

İnternet sitesine görüş bildirenlerin sayısı erişime açıldığı ilk gün 30 bini aştı. Ekrem İmamoğlu ve ekibi, “İktidar İçin Değişim” sitesi üzerinden yüz binlerce kişinin daha görüş bildirmesini bekliyor. Siteye yapılan ziyaret ve görüş bildiren kişi sayısı her gün düzenli olarak güncellenecek.

Peki Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yüzbinlerce yurttaşın iletişim bilgilerini ve CHP ile ülke hakkındaki görüşlerini toplaması ne anlama geliyor? İmamoğlu gelecek kampanyaları için buradan nasıl bir avantaj sağlayabilir?

Yurttaşlar bu internet sitesinde bilgilerini paylaşarak, bir bakıma İmamoğlu ve ekibinin kendileri ile iletişime geçmesini de gönüllü olarak kabul etmiş oluyor. İlerleyen zamanlarda İmamoğlu ve ekibinin görüşleri öne çıkan yurttaşlar ile birebir temasa geçmesi beklenebilir.

Adres bilgileri de açık olduğu için; belirli bir bölgeden gelen talepler yoğun olursa, İmamoğlu ve ekibinin bu bölgeler için özel bir çalışma yapmasını da öngörmek mümkün.

Özellikle 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerine gidilen süreçte Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İBB Başkanlığı’na aday olması, bölgesel çalışmaları önemli hale getirebilir.

“İktidar İçin Değişim” internet sitesinde görüş bildiren yurttaşların, doğum tarihi bilgilerini girmeleri de zorunlu. Bununla Ekrem İmamoğlu ve ekibinin, yurttaşların yaş gruplarını kategorize etmesi de mümkün hale geliyor. Böylece hangi yaş grubunun CHP’de ve ülkede yaşananlar hakkında nasıl görüşlere sahip olduğu, hangi yaş grubunun daha çok hangi konulardan şikayetçi olduğu belirlenebilecek.

Sitede görüş bildirmeden önce yurttaşlardan detaylı bilgiler istenmesinin Ekrem İmamoğlu ve ekibi için bir avantajı daha olabilir. Burada görüş bildirmek için yurttaşlardan istenen bilgilerle birlikte, siteye “troll görüş bildirmek isteyen” kişilerin de önüne büyük ölçüde geçilmesi mümkün.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.