Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Olimpiyat ön elemeleri: 12 Dev Adam ilk maçında İzlanda’yı rahat geçti

2024 Paris Olimpiyatlarına katılma hakkını elde edebilmenin ilk adımı olan, FIBA Olimpiyat ön elemeleri turnuvasının İstanbul ayağı başladı. A Milli Erkek Basketbol Takımımız ilk maçında İzlanda’yı 99-72’lik skorla farklı mağlup etti. Ay-Yıldızlılar gruptaki ikinci karşılaşmasında bu akşam 20.45’te Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen, FIBA Olimpiyat ön elemeleri turnuvası C Grubu ilk maçında A Milli Erkek Basketbol takımımız, İzlanda’yı 99-72’lik skorla mağlup etti. Baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada görece zayıf rakibine karşı aldığı 27 sayılık galibiyetle, moral depolayan 12 Dev Adam gelecek adına da umut verdi. 

Milli Takımımızda tam 7 oyuncu çift haneli skor üretirken, Ömer Yurtseven 13 sayı ve 7 ribaund, Şehmus Hazer 13 sayı, Onuralp Bitim 12 sayı, Ercan Osmani 11 sayı ve 6 ribaund, Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Berk Uğurlu da 10’ar sayı kaydetti. 

İzlanda’da ise Orri Gunnarsson’un 20 sayılık performansı yeterli olmadı. 

Çeyrek skorları:

1P: 20-17
2P: 34-14
3P: 24-20
4P: 21-21

Karşılaşmanın özeti:

Gruba galibiyetle başlayan Ay-Yıldızlılar, ikinci maçında bu akşam 20.45’te Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

C Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Ukrayna normal süresi 68-68 eşitlikle sona eren mücadelenin uzatma devresinde Bulgaristan’ı 80-71’lik skorla mağlup etti.

Olimpiyat ön elemeleri turnuvasının İstanbul’da düzenlenen ayağında iki grupta toplamda 8 takım yer alıyor. Gruplarda oynanacak üçer karşılaşmanın ardından grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar yarı finalde diğer grupla çapraz şekilde eşleşecek. Tek maç üzerinden oynanacak yarı final karşılaşmalarının ardından, 20 Ağustos Pazar günü oynanacak final mücadelesini kazanacak ekip, Temmuz 2024’te düzenlenecek Olimpiyat Elemelerinde mücadele etme hakkı kazanacak. 24 takımın mücadele edeceği Olimpiyat Elemeleri 6’şar takımlı 4 farklı etaba bölünecek. Bu 4 etaptan her birinin galibi 2024 Paris Olimpiyatlarında yer alacak. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.