Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon CEO’sundan çalışanlarına talimat: “Haftada üç gün ofisten çalışın ya da başka iş bulun”

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, çalışanlarına “haftada üç gün ofisten çalışın” talimatı verdi. Jassy, bazı çalışanların haftanın üç günü şirkete gelmemesinden ötürü duyduğu hayal kırıklığını dile getirdiği bir toplantıda bu mesajı verdi.

Üç ay önce evden çalışmanın sona erdirilmesine karşı 30 bin imza toplayan Amazon çalışanlarına şirketin CEO’su Andy Jassy’den yanıt geldi. Jassy, çalışanlarının haftanın en az üç günü şirketten çalışamaları gerektiğini, aksi takdirde başka bir iş bulmaları gerektiğini söyledi. Jassy’nin açıklaması şöyle:

“Aynı fikirde olmama ve taahhütte bulunma zamanı geçti. Eğer aynı fikirde değilseniz ve söz veremiyorsanız, muhtemelen Amazon da işinize yaramayacak. Çünkü haftada en az üç gün ofise geri dönüyoruz.”

Amazon’da daha önce şirkete gelip gelmeyeceğine çalışanlar bireysel olarak karar verebiliyordu fakat bu politika mayıs ayında sona ermişti. Daha sonra bir dilekçe imzalayan 30 bine yakın çalışan, “Amazon’un tepeden inme, herkese uyan tek tip göreve dönüş zorunluluğu, parçası olmak istediğimiz çoğulcu ve erişilebilir geleceği baltalıyor” diye yazmıştı.

Jessy’nin bu açıklaması, şirketin ocak ayında işten çıkaracağını duyurduğu 18 bin çalışanına ek olarak 9 bin çalışanının daha işten çıkaracağını açıklamasının ardından geldi. Geçtiğimiz günlerde Apple ve X’in de çalışanlarını ofise çağrımasının ardından geldi. Apple yarı zamanlı olarak ofise dönmeyen personele karşı cezai işlem tehdidinde bulunurken; X’in CEO’su Elon Musk da tüm çalışanlarına ofiste olmaları gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.