Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dubaili şirket Evyap Limanı’na talip oldu

Dubai merkezli DP World, İzmit Körfezi’ndeki Evyap Limanı’nı (Evyapport) satın almak için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre DP World Limited’in yüzde yüz iştiraki DP World FZE, Evyap Deniz İşletmeciliği Lojistik ve İnşaat A.Ş.’nin belirli hisselerini ve tek kontrolünü devralmak istiyor.

Türkiye, Körfez ülkeleri ile görüşmelerini sürdürüyor ve Körfez’den büyük yatırım bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Bloomberg, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen Alsancak Limanı’nın Körfez ülkelerine satılacağını gündeme getirmişti. Dün (28 Ağustos) ise 2016’dan beri Yarımca Limanı’nda faaliyetlerini sürdüren Dubai merkezli DP World Limited, Kocaeli’ndeki Eyvapport’u satın almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

2003 yılında Duru, Arko Men, Arko Nem, Evy Baby, Fax ve Activex gibi kişisel bakım ve temizlik ürünleri için gerekli olan ham maddenin depolanması ve sevkiyatı gibi lojistik süreçlere destek verme amacıyla kurulan Evyapport, grubun ana iş kollarından biri olarak Türkiye sanayisinin ihtiyaçlarını karşılayan önemli yatırımlarından biri haline geldi. Eyvapport, ülkenin dördümcü büyük özel limanı.

Şirketten açıklama

Evyap Grubu’ndan satışa dair açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar denildi:

“DP World (BAE) ve Evyap Grubu (Türkiye), DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaştı. Bu ortaklık, konteyner limanlarının geliştirilmesine ve Marmara Bölgesi’ndeki verimliliğin artırılmasına odaklanarak ticaret altyapısını geliştirmeyi ve büyütmeyi amaçlamaktadır.

DP World’ün küresel uzmanlığı ile Evyap Grubu’nun yerel ticari gücünü bir araya getiren ortaklık, tedarik zinciri çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu iş birliği, verimliliği artırmayı, geri dönüş sürelerini azaltmayı, güvenliği sağlamayı ve hizmet yelpazesini genişleterek Türk ticaretine fayda sağlamayı da hedefliyor.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından DP World, Evyap Limanı’nın yüzde 58’ine, Evyap Grubu ise DP World Yarımca’nın yüzde 42’sine sahip olacak. Yeni işletme DP World Evyap olarak adlandırılacak.  Süreç hakkında Rekabet Kurumu’nun değerlendirmesi devam etmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.