Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cengiz Erdinç anlattı: İşte Yunanistan’daki mafya katliamının perde arkası

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddiasıyla gündeme gelen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibinin tutuklanmasının yankıları sürüyor. Türkiye Kaplan operasyonunu konuşurken, Barış Boyun çetesine mensup altı kişi Yunanistan’da öldürüldü. Gazeteci Cengiz Erdinç Yunanistan’daki infazın perde arkasını Gökçe Çiçek Kösedağı’na anlattı. 

Editör: Aliye Altınışık 

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda, araçta bulunan altı kişi infaz edildi. Yunan polisi, altı kişinin pazartesi akşamı (11 Eylül) Atina’ya 20 km mesafedeki Artemida’da bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, silahlı saldırının nedeni ve ölenlerin kimlikleri hakkında ayrıntı verilmedi. Altı kişi arasında İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle sokak infazlarının emrini veren Barış Boyun’un adamlarının da olduğu öne sürüldü. Olayla ilgili bir Türk, Atina Havalimanı’nda yakalandı.

OKUYUN: Türk çeteleri Yunanistan’da hesaplaştı: 6 ölü

Gazeteci Cengiz Erdinç’in edindiği bilgilere göre Barış Boyun’un ekibi İstanbul-Beyoğlu eksenli bir çete. Soyisimleri ise Camgözler. Bu çevrelerde “Camgözler” veya “Daltonlar” olarak anılıyorlar. Geçmişleri Türkmen Dağı’na, Irak’a kadar uzanıyor. FETÖ borsasında adı geçen Serkan Kurtuluş’la da ilişkileri var. 

İsimleri ilk olarak Sırp çete lideri Jovan Vukotiç öldürüldüğünde duyuluyor. Bir Sırp klanı için para karşılığı çeşitli suçlara karışıyorlar. Özellikle motosikletli suikast yapmalarıyla biliniyorlar. Barış Boyun çetesi Kağıthane’de uyuşturucu pazarının paylaşılamamasından kaynaklanan bir çekişmeye dahil oluyor. Çekişmenin tarafları ise Anucur ve Gündoğdu grubu. Bu çekişme nedeniyle Gürcistan’ın Abhazya bölgesinde ve Batum kentinde Barış Boyun çetesine mensup iki kişi öldürülüyor.

Barış Boyun’un bu cinayetler için Karadenizli bazı aileleri suçladığını söyleyen Cengiz Erdinç, “Bu kısım, çatışmanın geleceğiyle ilgili fikir de veriyor. Barış Boyun, Karadenizli aileleri suçluyor. Abhazya ve Batum’da faaliyet gösteren rakipleri ve Karadenizli bir mafya grubunun bir olup adamlarını öldürdüğünü ileri sürüyor.”

Cengiz Erdinç’e göre Fransa’da öldürülen Halil Ay’ın intikamını almak için bu altı kişi infaz edildi. Fransa’da Boyun çetesine büyük bir operasyon düzenleniyor, 110’un üzerinde kişi gözaltına alınıyor. Daha sonra Fransa’nın Lyon kentinde Anucur çetesine mensup Halil Ay öldürülüyor.

Öldürülen kişilerin bir kısmının Boyun çetesinden olduğunu söyleyen Erdinç, “Bu altı infazın Halil Ay’ın intikamı olduğu söyleniyor. Öldürülen kişilerin bir kısmı Boyun çetesinden, bir kısmı Gündoğdu’dan. TikTok’ta Doruk Bey diye ismi verilen kişi Ersu Büyüktunç. Olayı ilk kez Twitter’dan ben duyurdum.”

Erdinç, bu infazın, Türk mafya tarihinin en büyük infazlarından biri olduğunu söylüyor. Erdinç, İstanbul ve Mersin’de başka çatışmaların olabileceğini düşünüyor. Erdinç organize suçun geldiği noktayı ise şöyle özetliyor: 

“Üç coğrafyada birden suç işliyorlar. İstihbarat topluyorlar. Adam organize ediyorlar. Cinayet işliyorlar. Ve büyük bir kapasite gerektiriyor bu. Yani bilgi, para, silah var. Hepsini yasadışı olarak dolaştırabiliyorlar.”

Erdinç, Kaplan operasyonun ise bin isme yayılacak bir operasyonun ilk hazırlığı olduğunu belirtiyor. Erdinç’e göre Ankara’da siyasette mafya aracılığıyla yürütülen kaset şantajları boyutu da var ve bu durum, operasyonların yargı ve siyasete de sıçrayacağının işareti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.