Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın Nahçivan ziyareti Kafkaslardaki dengeleri değiştirebilir

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nahçivan ‘a ziyaretini değerlendirdi. Dağlık Karabağ sorununun çözülmesinin Türkiye ve Rusya açısından olumlu bir adım olurken ABD ve Rusya’nın etkisini zayıflatabileceğine dikkat çeken Yetkin, ziyaretin Kafkaslardaki dengeleri değiştirebileceğini vurguladı.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report isimli blogunda yazdığı “Erdoğan’ın Nahçivan ziyareti Kafkaslardaki dengeleri değiştirebilir” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Eylül’de Nahçivan’a yaptığı ziyareti gündemine aldı.

Ziyaretin Kafkaslardaki siyasi ve askeri dengelerin değişmesi açısından önemine dikkat çeken Yetkin, bu hamlenin Ermeni grupların Dağlık Karabağ’da yeni bir silahlı ayaklanma başlatmasının ardından geldiğini hatırlattı.

Zengezur Koridoru ve bölgedeki dengeler

Azerbaycan’ın bu toprakları Türkiye desteğiyle kontrol altına alması sonrası Paşinyan’ın politik pozisyonu, ABD ve AB ile olan ilişkileri ve Rusya ile olan gerilimli durumunu gibi konuları da değerlendiren Yetkin, Erdoğan ve Aliyev’in, Iğdır-Nahçivan doğal gaz boru hattının temelini atacaklarına ve Nahçivan Askeri Kompleksini açacaklarına dikkat çekti.

Yetkin yazısında, Zengezur koridorunun güvenli ulaşıma açılmasının bu bölge üzerinden enerji desteği alınmasını ve Çin’in Kuşak-Yol projesine katılımı da kolaylaştırabileceğini söyledi.

Yetkin ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun çözülmesinin Türkiye ve Rusya için olumlu, ABD ve Fransa için ise olumsuz sonuçlar doğurabileceğini kaydetti.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.