Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Bahçeli, Soylu, Yerlikaya üçgeni: Kapalı kapılar ardında neler oluyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında, Bahçeli, Soylu, Yerlikaya ilişkilerini ve iktidarda kapalı kapılar ardındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Keskin bıçak olmak için çok çekiç darbesi yemek gerekiyorsa feda olsun, değil çekiç, balyoza bile razıyız” sözlerini hatırlayan Yetkin, “Konuşmasında bu cümlenin önündeki ve devamındaki cümlelerle doğrudan bağını kurmak da zor; kullanılmasa da olurmuş denebilir. Ama son günlerde Ankara’da kapalı kapılar ardındaki gelişmeler göz önüne alındığında adeta konuşmasındaki diğer cümlelerin sırf bu mesajı vermek için kurulduğunu söylemek de mümkün” dedi.

Yetkin şöyle devam etti:

“Kimin, neden, neyi kesmek için keskin bıçak olması gerekiyor? Keskin bıçak olmak için kimden çekiç darbesi yemeyi göze alıyor? Kendisini neye feda ediyor? Tümü aynı cümleden çıkan bu soruların sadece sonuncusuna, ‘Türkiye’nin varlığı ve birliği gibi’ genel bir söylemle karşılık verilebilir belki, konuşmanın tamamına baktığımızda. İlk ikisine verilecek yanıtların kapalı kapılar ardındaki gelişmelerin yansıması olduğunu varsayabiliriz.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.