Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Beşinci etabın galibi Nico Denz – Son 70 kilometrede ne oldu?

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum(Yalıkavak) arasında koşulan 180.6 kilometre uzunluğundaki beşinci etabını Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Alman bisikletçi Nico Denz kazandı. 


58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum(Yalıkavak) arasında koşulan 180.6 kilometre uzunluğundaki beşinci etabını Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Alman bisikletçi Nico Denz kazandı. Sprint finişinde galibiyete giden Denz’in ardından, yine Bora-Hansgrohe takımından 25 yaşındaki Britanyalı Matthews Walls ikinci sırayı alırken, Astana-Qazaqstan takımından 28 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Cees Bol üçüncü oldu. Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak bisikletçi Alexey Lutsenko ise genel klasman liderliğini sürdürdü.

Nico Denz’in zafere gittiği anlar:

Dördüncü etabın profili:

Etabın son 70 kilometresinde öne çıkanlar

70 kilometre kala: Altı kişilik kaçış grubunun avantajı 5 dakika civarlarında devam ediyor. 

53 kilometre kala: Jay Vine(UAE Team Emirates), Dawit Yemane(Bike Aid), Franco Gonzalez(Burgos-BH), Fernando Tercaro(Eolo-Kometa) ve Alessio Martinelli’den(Green Project) oluşan altı kişilik kaçış grubunun avantajı 2 dakikaya kadar indi.

50 kilometre kala: Alpecin-Deceuninck takımından Oscar Riesebeek ve Siebe Roesems peloton önünde tempo yapmaya devam ediyor. Altılı lider grubun avantajı 1:30 civarlarına indi.

40 kilometre kala: Pelotonda Alpecin-Deceuninck bisikletçilerinin yanısıra Spor Toto takımından Kaan Özkalbim çalışıyor. Bugün 21 yaşına giren Kaan, doğum günün bu şekilde kutluyor.

35 kilometre kala: Rüzgarın yoğun şekilde hissedildiği noktada kaçış grubunun avantajı azalmaya devam ediyor. Alpecin liderliğindeki peloton farkı 1:15’e kadar indirdi. 

30 kilometre kala: Altılı lider grup ikiye düştü. UAE Team Emirates takımından Jay Vine ve Bike Aid takımından Dawit Yemano yarışa liderlik ediyor. İkilinin peloton önündeki avantajı 1 dakika civarlarında devam ediyor. 

22 kilometre kala: Pelotonda Alpecin-Deceuninck’in temposu ile Jay Vine-Dawit Yemano ikilisinin avantajı 45 saniyeye indi. 

20 kilometre kala: Bugün kırmızı mayoyu taşıyan Bora-Hansgrohe takımından Ben Zwiehoff mekanik sorun yaşıyor. Lider ikilinin avantajı son 20 kilometreye girilirken 50 saniyelik avantajı devam ediyor.

17.5 kilometre kala: Kaçıştaki lider ikili Jay Vine ve Dawit Yemano’nun avantajı 35 saniyeye indi.

14 kilometre kala: Alpecin-Deceuninck’in temposuyla kaçıştaki ikili yakalanıyor. Yalıkavak’ta sprint finişi izleyeceğiz.

10 kilometre kala: Son 10 kilometreye girilirken takımlar sprint için ön taraflara doğru yığıldı. Tempo biraz sakinlemiş durumda. Global 6 takımından Mehmet Şampiyonbisiklet atak yaptı.

5 kilometre kala: Son 5 kilometreye girilirken, Bingoal-WB takımından Alexis Guerin atağını yapıyor. Pelotona karşı biraz fark açmayı başardı.

2.7 kilometre kala: Alexis Guerin’in kaçış denemesi başarısızlıkla sonuçlanıyor. Sprint finişi için pelotonda gerilim artıyor.

Son kilometre: Son kilometrede önde yer alan Bora-Hansgrohe ikilisi Matthew Walls ve Nico Denz, liderliklerini finiş çizgisine kadar taşımayı başarıyor. Nico Denz etap galibiyetini alırken, Matthew Walls ikinci, Astana-Qazaqstan takımından Cees Bol da üçüncü sırayı alıyor.

Beşinci etapta podyum ise böyle şekillendi:

Alexey Lutsenko genel klasman liderliğini sürdürdü:

Sprint klasmanında ise yeni lider Luca Colnaghi:

Dağların Kralı klasmanında ise Alexey Lutsenko liderliğini sürdürdü:

Türkiye Güzellikleri klasmanında ise Dawit Yemane liderliğe yükseldi:

Beşinci etabın ardından klasman liderleri:

5. etabın özeti:

Tur yarın Bodrum-Selçuk arasında koşulacak 193.3 kilometre uzunluğundaki altıncı etap ile devam edecek.

Altıncı etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.