Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye? (147): İsrail-Hamas savaşı bölgeye yayılır mı? Çin ve Rusya savaşı nasıl izliyor?

Hamas’ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen savaşta 26 günü geride bıraktık. İsrail’in kara harekâtı ne zaman başlayacak ve kapsamı ne olacak sorularını sormaya devam ediyoruz.

Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye? programının bu haftaki bölümünde Soli Özel ve Galip Dalay ile birlikte Hamas-İsrail savaşının bölgeye yayılma ihtimalini ele alıyoruz ve şu sorulara yanıt arıyoruz: Savaş bölgeye yayılırsa Irak ve Suriye’de neler olur? İsrail, Gazze’de “Filistinsizleştirme” mi istiyor? Çin ve Rusya bu resmi nasıl izliyor? Çin Hamas’ı neden kınamadı? APEC Zirvesi’nden neler bekliyoruz? ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın ikinci Ortadoğu turunun anlamı ne? Türkiye’ye uğramayarak, “bypass” mı ediyor? Suudi Arabistan çatışmanın çözümü için cesur bir hamlede bulunur mu?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.