Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan Polonya’ya gözdağı: “Planları, devletlerinin ölümüne yol açabilir”

Vladimir Putin’e en yakın isimlerden Dimitriy Medvedev, NATO üyesi Polonya’ya sert bir tehditte bulundu. Medvedev, Polonya’nın bağımsızlığını kaybedebileceğini ima etti.

Eski Rusya Devlet Başkanı ve Başbakanı Medvedev, Polonya’nın Rusya tarafından artık “Tehlikeli bir düşman” olarak görüldüğünü söyledi.

Şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olan Medvedev, Rusya-Polonya ilişkileri üzerine 8 bin kelimelik bir makale kaleme aldı.

Medvedev & Putin

Medvedev’in makalesindeki çarpıcı cümleler şöyle:

“Polonya’ya tarihi bir düşman muamelesi yapacağız. Düşmanla uzlaşma umudu yoksa, Rusya’nın tek bir umudu olmalı ve onun kaderine ilişkin çok sert bir tutum sergilemeli. Tarih, küstah Polonyalılara birden fazla kez acımasız bir hüküm vermiştir: Rövanşist planlar ne kadar iddialı olursa olsun, çöküşleri Polonya devletinin bütünüyle ölümüne yol açabilir.”

Bu yorumlara Polonya’dan hemen bir yanıt gelmedi.

Polonya ve Rusya sınırını iki ülke ayırıyor: Rusya’nın en yakın müttefiklerinden Belarus ve işgal ettiği Ukrayna. (Harita: BBC)

İşgalin ardından Ukrayna’ya açıkça destek veren Polonya, Rusya’yı “Dezenformasyon kampanyaları ve casusluk faaliyetleriyle Polonya’yı karıştırmaya çalışmakla” suçluyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.