Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Erdoğan’a hakemlik görevini hatırlattık”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, yerel seçimlere ittifaksız gideceklerini vurguladı. Yargıtay-Anayasa Mahkemesi (AYM) krizinde, üye hakimlere sahip çıkan Akşener, Erdoğan’a “hakemlik” görevini hatırlattıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuşan Meral Akşener’in gündeminde, Yargıtay-AYM krizi vardı. Gezi Parkı davasından hapis cezası alan ve Hatay’dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkında, Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği karara ilişkin konuşan Akşener, “Can Atalay davasıyla ilgili hukuk skandalları 8 Kasım itibariyle artık anayasa ve devlet krizine dönüştü” dedi. 

“Erdoğan bizi dinlemiş gibi görünmüyor”

Anayasa değişikliğinin yeniden gündeme getirilmesine, “Fiili duruma çözüm üretmek yerine, fiili durumu yasallaştırmanın peşine düştüler” diye tepki gösteren Akşener, iktidara da mevcut Anayasa’ya uyma çağrısı yaptı.

Anayasa’nın 104. Maddesi’ni hatırlatan İYİ Parti lideri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yargı krizini çözmesi için “hakemlik” çağrısında bulundu:

İYİ Parti olarak ilk günden beri bu anayasal devlet krizinin çözülmesi için çalışıyoruz. Erdoğan’a da, Cumhurbaşkanlığı unvanının, gerekliliklerini anlattık, hakemlik yapması gerektiğini hatırlattık. Peki bizi dinledi mi? Tartışmaların en başından bu yana baktığımızda, maalesef pek de dinlemiş gibi görünmüyor.

“AYM üyelerimiz sahipsiz değildir”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, AYM üyelerini hedef gösterdiğini söyleyen Akşener, Can Atalay hakkında “hak ihlali” kararı veren üyelere sahip çıktı:

Yargıtay’dan bir dairenin AYM üyelerini hedef göstermesini hiçbir koşulda kabul etmeyiz. Gazi Meclisimizin kurumsal yapısının, aynı Yargıtay dairesi tarafından hedef alınmasına göz yummayız.

İttifaksız seçim mesajı: “Biz tek, siz hepiniz”

İYİ Parti lideri bir kez daha 2024 Yerel Seçimleri’nde ittifak yapmayacaklarını vurguladı. Hür ve dik durarak seçimleri kazanacaklarını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

İYİ Parti’ye istikamet çizmeye kalkanlara izin vermeyeceğiz. +1’e sıkıştırılıp, birilerine kazandırmak yerine hür ve dik duracak sadece milletimize kazandıracağız. Ülkemizin geleceğinin kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarla değil, milletimizin katılımıyla sandıkta şekillenmesini istiyoruz. Siyasetimizi yankı odalarından çıkamayanlarla değil, vatan sevdalılarıyla yapıyoruz. Buradan tüm siyaset simsarlarına sesleniyorum: Biz tek, siz hepiniz.

Akşener, ilçe belediye başkan adaylarını duyurmaya devam etti

Akşener, grup konuşmasının başında bazı ilçeler için belediye başkan adaylarını açıkladı:

  • Arnavutköy Belediye Başkanlığı’na İsmail Yaşar,
  • Maltepe Belediye Başkanlığı’na Ramazan Uğral,
  • Güngören Belediye Başkanlığı’na Pelin Sellitepe Turan aday gösterildi.

2024 Yerel Seçimleri’nde Kocaeli’ndeki ilçelerden Gebze Belediye Başkanlığı için Sadık Güvenç ve Karamürsel Belediye Başkanlığı için Mehmet Baş aday olarak yarışacak.

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı’na Fatih Güney, Isparta Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığı’na ise Cemil Çiçek aday oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.