Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de il başkanları ile yerel seçim toplantısı | Aday belirlemede örgütler etkili olacak, adaya 90 gün kampanya süresi tanınacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan il başkanları Medyascope‘a konuştu. Özgür Özel’in mesajlarıyla uyumlu sonuçlar ortaya çıktığını belirten il başkanları “Hepimiz partinin seçim başarısına odaklanmış durumdayız” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün (14 Kasım) partisinin 81 il başkanıyla toplandı. Edinilen bilgiye göre CHP, İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediyeleri hariç, adayların belirlenmesi için anket yapacak, belediye başkanlarının durumunu ölçecek. Örgütten gelen taleplere göre belde, ilçe, il ve büyükşehirlerde adaylar belirlenecek.

CHP Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sürece ilişkin takvimi çalışarak 20 Kasım Pazartesi günü MYK toplantısında sunacak.

Örgütlerin, 1-5 Aralık tarihlerinde aday başvurularını alması bekleniyor.

Toplantıda adayların 90 gün sahada olması, kampanya süreci işletmesi fikri öne çıktı.

Adaylar, CHP Parti Meclisi’nde alınacak kararların ardından seçim çalışmasına başlayacak.

Parti Meclisi, Tüzük Kurultayı kararını alacak

Toplantının ardından 81 il başkanı ortak açıklama yayımlamıştı. Açıklamada yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde il başkanlarının fikrinin alınması ve Tüzük Kurultayı’nın yerel seçimlerden sonra düzenlenmesi görüşünü ortaya koydu.

İl başkaları toplantısında, Tüzük Kurultayı’nın yerel seçimlerden sonra vakit geçmeden düzenlenmesi ve tarihin belirlenmesi için tavsiye kararı alındı. Buna göre Parti Meclisi’nin bir sonraki toplantısında Tüzük Komisyonu’nu kurması, çalışmaların başlatılması ve tarihin belirlenmesi bekleniyor.

“Genel Başkan ile uyum içinde sonuç çıktı”

Medyascope’a konuşan bir il başkanı, partililerin, adayların ön seçimle belirlenmesini istediklerini, Tüzük Kurultayı’nın ertelenmesi halindeyse merkez ataması yapılmasından kaygı duyduklarını anlattı. Bu kaygıyı gidermek için ön seçimin gereken yerlerde uygulanmasının önerildiğini belirten il başkanı, “Hakim gözetiminde ön seçim yapma imkanı zayıf, süre yetersiz. Genel Başkan da ‘Olabildiğince çok yerde ön seçim istiyoruz’ mesajını vermişti. Genel Başkan’ın mesajları ile uyumlu bir sonuç ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.

“Herkes kurultayı geride bıraktı”

Toplantıya katılan bir diğer il başkanıysa, daha önce değişimi desteklemediğini ancak artık parti içinde muhalifliğin kalmadığını, yeni Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) memnun olduğunu söyledi. İl başkanı, “Birlik, bütünlük vardı. Herkes kurultayı geride bıraktı. Hepimiz partinin seçim başarısı, menfaati üzerine odaklanmış durumdayız” dedi. 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.