Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de Özel başkanlığında ilk kamp | “Kurultay geride kaldı” 

CHP TBMM Grubu, 1-3 Aralık’ta Antalya’da kamp yapıyor. Kampın birinci gününde, kurultay sonrasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Özel’in, milletvekillerine birlik beraberlik çağrısında bulunarak, “Kurultay geride kaldı. Hiçbir hesaplaşma içine girmeyeceğiz” dediği öğrenildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu 28. dönem yasama yılı çalışmalarını değerlendirmek için 1-3 Aralık’ta Antalya’da kamp yapıyor. 

Kampın birinci gününde, kurultay süreci sonrasında partinin gündemi ele alındı. CHP 38. Olağan Kurultayı öncesinde parti “değişimciler” ve “genel merkezciler” olarak iki kutba ayrılmıştı.  

Basına kapalı yapılan toplantılarda, 34 milletvekili söz aldı. Özel, 27. Dönem Grubu’nun çalışmalarında uyum yakaladığı belirtilerek, 28. Dönem’de de aynı uyumun yakalanması gerektiği belirtti. Milletvekilleri kurultay öncesi ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekillerine yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek “Kurultay geride kaldı. Hiçbir hesaplaşma içine girmeyeceğiz” dedi. Milletvekillerinin “Kurultay sonrası kırgınlıklar giderilmedi” yorumunu yapması üzerine Özel, milletvekillerine “Kurultaydan sonra benim üzdüğüm kırdığım birisi var mı” diye sordu. Milletvekilleri, “Siz değil, size yakın isimler” deyince Özel, parti içi ayrılık olmaması için bu durumlarda milletvekillerinin kendisini aramasını istedi. 

Yerel seçimler ikinci gün konuşulacak

Kampın birinci gününde toplantılarda İYİ Parti ile işbirliği gündeme gelmedi. Milletvekilleri arasında ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) toplanacak olmasını olumlu değerlendirdi.

Bir milletvekili, “GİK’in bu konuyu ele alacak olması, önceki kararın iptal edildiği anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu. CHP’li milletvekilleri yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerini kampın ikinci gününde yapacak.. 

Komisyon üyeleri ile Gölge Kabine eşgüdümlü çalışacak 

Kampta Meclis Grubu’nun her hafta kapalı grup toplantısı yapması kararı alındı. Bunun yanı sıra, komisyonlarda görev yapan milletvekilleri ile gölge kabine üyelerinin eşgüdümlü çalışması için Whatsapp grupları oluşturuldu. 

Meclis’teki “Adalet Nöbeti” sona erdi 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın başvurusuna “hak ihlali” kararı vermesinin ardından başlayan AYM-Yargıtay krizine ilişkin CHP Meclis grubu “Adalet Nöbeti” tutuyordu.

Nöbet geçtiğimiz hafta sona erdi. Kampta milletvekilleri Meclis’te nöbetin sona ermesi kararını aldı. CHP’nin AYM-Yargıtay kararına ilişkin yol haritası ise daha sonra belli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.