Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde fakülte krizi: Prof. Ayşe Mumcu ve Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu ile söyleşi

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ikiye bölünmesi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’ndeki bölümlerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin da arasında bulunduğu Senato’nun aldığı bu kararın ardından gözler Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerine çevrildi. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden Prof. Dr. Ayşe Mumcu ve Tarih bölümünden Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu ile “Boğaziçi Üniversitesi’nde fakülte krizi”ni konuştuk.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’yu rektör atanmasının ardından okulda sular durulmuyor. Atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin de aralarında bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, 20 Aralık Çarşamba günü toplandı.

Senato kararına göre Fen-Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak iki farklı şekilde tekrar yapılandırıldı. Senato, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun (UBYO) üç bölümünün de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne eklenmesine karar verdi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, 160 yıllık üniversite yapısının değiştirildiğini söyleyerek karara tepki gösterdi.

Medyascope‘un sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ise eleştirilere “Bunlar cehalet maalesef. Mirasımızı koruyacağız ama değişime de ayak uyduracağız. Geleneğimizde yok diye değişimi reddedemeyiz” cevabını verdi.

İnci, Medyascope’ta yayımlanan röportajının ardından X hesabından bir paylaşımda bulundu. Haberin manipülatif eklemelerle yayımlandığını söyleyen İnci, Medyascope muhabiri Gülseven Özkan’ın sorularını ve verdiği cevapları da yayımladı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci, paylaşımında Senato’da alınan kararı çok sayıda öğretim üyesiyle istişare ettiğini, bazı hocalarla saatlerce süren tartışmalar olduğunu söyledi. Fakültedeki bu yapılanmanın öğrencilerin ve akademisyenlerin günlük hayatında hiçbir değişikliğe yol açmayacağını vurgulayan İnci, bu kararın akademik kararların alınmasında önemli bir iyileşme sağlayacağını da ekledi.

Atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin da arasında bulunduğu Senatonun aldığı bu kararın ardından gözler Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerine çevrildi. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden Prof. Dr. Ayşe Mumcu ve Tarih bölümünden Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu ile “Boğaziçi Üniversitesi’nde fakülte krizi”ni konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.