Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya kesiminde zincirleme kaza: 10 ölü, 61 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya kesiminde yedi aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlardan altısının sürücüsü gözaltına alındı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda, 28 Aralık Perşembe sabaha karşı saat 04.36’da üçü yolcu otobüsü yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

“Kazanın nedeni yoğun sis”

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz kaza bölgesinde yaptığı açıklamada yoğun sis ve az görüşün kazaya sebebiyet verdiğini bildirdi. Karadeniz, “Bir otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde. Yine ilk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmının, araçlardan inen yayalara arkadan gelen bir başka aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar şu anda ilk tespit, önemli olan belirleyici olacak olan şey, olay yeri inceleme ekiplerinin ve cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler olacak” dedi.

Kazaya karışan araçlardan altısının sürücüsü gözaltına alındı

Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki kazaya karışan araçlardan altısının sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi. Ulaşıma kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından tek şeritten kontrollü olarak araç trafiğine açıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya platformu X’teki açıklamasıyla yaralı sayısının 59’a çıktığını açıklamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X’ten yaptığı açıklamada “Sakarya’daki kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde üç Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasının ardından yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yerlikaya, yoğun sisin de hala sürdüğünü, İstanbul istikametinde trafiğin Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu’ndan devam ettiğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.