Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP belediye başkan adaylarını açıklayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11’i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı adaylar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı da yer alacak. Kulislerde İBB Başkanlığı için Murat Kurum’un adı geçiyor.

AKP 31 Mart Yerel Seçimleri’nde göstereceği belediye başkan adaylarını açıklayacak. İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak ve belediye başkan adaylarını açıklayacak. Tören saat 14:00’te başlayacak.

Erdoğan bugün 11’i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayını açıklayacak. Bu adaylar arasında İBB Başkan adayı da olacak.

Adayları açıklanacak iller şöyle: 

İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı başta olmak üzere geri kalan 48 ildeki adaylar da 15 Ocak’ta açıklanacak.

Seçim sloganı olarak “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Hazırız Kararlıyız” sloganı belirlendi. Haliç Kongre Merkezi bu sloganla donatıldı.

Murat Kurum iddiası

Kulislerde AKP’nin İBB Başkan adayı için eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adı geçiyor.

Murat Kurum’un sosyal medyaya bir videosu yansıdı. Görüntülere göre Murat Kurum ekip arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor.

Kurum, 16 milyon İstanbullu için yola çıktığını söylüyor ve kentin deprem sorununu çözeceğini vaat ediyor.

Murat Kurum’un konuşması şöyle:

“Ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. Burada İstanbul’un bu karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla -ki benimle birlikte çalışıyorsunuz.”

AKP’nin İstanbul seçim şarkısı belli oldu

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde kullanılacak seçim şarkısını duyurdu. Azer Bülbül’ün “Çoğu Gitti Azı Kaldı” şarkısı “Çoğu Bitti Azı Kaldı” ismiyle yeniden yorumlandı.

Kabaktepe şarkıyı, “Çoğu bitti azı kaldı. Bu şehrin her sokağında aşkımızın izi kaldı” notuyla paylaştı.

5 ilde MHP’nin adayı desteklenecek

AKP, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile de anlaştı. AKP beş ilde MHP adayını destekleyecek. MHP 24 ilde aday çıkarmayacak ve AKP’nin adayını destekleyecek. Her iki parti de 22 ilde aday çıkaracak.

Murat Kurum kimdir?

48 yaşındaki Murat Kurum Ankara’da doğdu, ilk ve orta öğrenimi de başkentte tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “kentsel dönüşüm” üzerine tamamladı.

Kurum, 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzmanlık, 2006 – 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AKP İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Evli ve üç çocuk babası.

Gazeteci Timur Soykan, Murat Kurum’un bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasından sorumlu olan Sami Kervancıoğlu ile birlikte. Soykan paylaşımında şöyle dedi:

“Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.