Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’nin İstanbul ve Ankara adayları kim olacak? | Erdoğan: “7 Ocak’ta İstanbul adayını açıklayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’nin İstanbul adayını açıklamaya hazırlanıyor. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği isim 7 Ocak’ta belli olacak. Yerel seçimlere doğru AKP’nin sloganı da hazır: “Türkiye bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir.”

AKP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik mesaisini sürdürüyor. Yerel seçimlere 39 büyükşehir ve 29 ilde MHP ile işbirliği içinde girecek olan AKP, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da olduğu bazı illerin adaylarını 7 Ocak Pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantıda açıklayacak.

Erdoğan: “Pazar günü İstanbul adayını duyacaksınız

Aday tespiti konusunda mesaisini AKP Genel Merkezi’nde sürdüren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Pazar günü İstanbul adayını duyacak mıyız?” sorusuna “Duyacaksınız” karşılığını veren Erdoğan “Sürpriz bir isim duyacak mıyız?” sorusunu ise “Çok ayıp, bizim yapacağımız açıklamalarda A’dan Z’ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak hepsi” diyerek yanıtladı.

Gazetecinin sorusuna “Yes” li yanıt

Erdoğan, Ankara adayıyla ilgili bir soruya “Onu da Ankara’da açıklayacağız” karşılığını verdi. Erdoğan’ın 15 Ocak’ta seçim beyannamesinin açıklanacağı yerle ilgili “Yeni Konferans Salonunda mı?” sorusuna ise “Yes” yanıtını verdi:

“Yes, 15 Ocak’ta. Siz zaten bizden önce bunları öğrenmişsiniz. Şimdi bu güzel salonumuzu göreceksiniz. O güzel salonumuzda sizlere strateji belgemizi açıklayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Ocak’ta kaç adayın açıklanacağına yönelik bir soruya da “Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız” diye yanıt verdi.

İstanbul için adaylığı gündemde olan isimler

Aday belirleme sürecini temayül yoklamalarıyla yürüten AKP’de, edinilen bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bir önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, geçmişte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapan Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gibi isimler öne çıkıyor. Adı adaylık için geçen AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ise İBB adaylığı hedefinin olmadığı kulislerde dile getiriliyor.

Esenyurt ve Küçükçekmece’yi geri alma hedefi

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığının yanı sıra İstanbul’un ilçelerine de büyük önem verdiği biliniyor. Halen İstanbul’da 39 ilçeden 24’ünü elinde bulunduran AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediği kaydediliyor. AKP’nin hedeflediği ilçeler arasında Esenyurt ve Küçükçekmece’nin öne çıktığı, geçen seçimde muhalefete kaptırdığı Esenyurt ve Küçükçekmece’yi yeniden almak istediği de parti kaynaklarınca belirtiliyor. Yine Sarıyer ve Kartal ilçeleri de AKP’nin hedeflediği ilçeler arasında yer alıyor.

Ankara’da Altınok ve Selçuk’un ismi temayülden çıktı

AKP’de yapılan temayül yoklamalarına göre Ankara’da da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ismi öne çıktı. Altınok’u Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk izledi. Bursa temayülündeki sürpriz isim de Hasan Mısırcı oldu. Listenin ikinci sırasında ise Önder Matlı yer aldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için Mazhar Yıldırımhan ve Muhammet Balta’nın adı geçiyor.

İzmir’de Hamza Dağ’ın adı listede

AK Parti’nin temayül yoklamasında İzmir’de Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın adı geçiyor.

Erdoğan 50 ilde miting planlıyor

Öte yandan AKP’de seçim beyannamesi hazırlığı da sürüyor. Sahaya “Türkiye bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir” sloganıyla çıkacak olan AKP’de aynı slogan bütün illerde dile getirilecek. AKP seçim kampanyasını “muhalefet partilerinin beş yılda yerel yönetimlerde yapamadıkları hizmetlere” dayandıracak. Kentsel dönüşüm, deprem ve afetlere hazırlık, trafik, sokak hayvanları gibi konu başlıklarında yürütülecek kampanya kapsamında Cumhurbaşkanı’nın mitinglerine Şubat ayında başlaması ve yaklaşık 50 ili ziyaret etmesi planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.