Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “DEM DEM’se bir bardak demli çaylarını içtik”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında DEM Parti ile görüşmelerini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin gündemi unutturma çabasında olduğunu söyledi. Özel “Geçen seçimi ‘Bunlar gizlice görüşüyorlar’ diyerek kazanmaya çalıştılar. Yok kardeşim gizli görüşme, göz önünde görüşme. DEM DEM’se, bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler bir bardak demli çayımızı içtiler” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup toplantısında konuştu. 

“Devlet Bahçeli büyüğümüzdür ama prompterdan hakaret okuyor”

Seçime iki ay kaldığını hatırlatan Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP’ye ve kendisine yönelik sözlerine “Onlar istedi diye kavga edecek değiliz Bizim derdimiz emeklilerin hesaplarına yatan aylık, yoksulların mutfağında tencerenin kaynayıp kaynamadığı, pazardaki, mutfaktaki yangın” diye cevap verdi. Özel, şunları söyledi: 

“Birileri siyasetin gerginleşmesinin ve esas meselelerin konuşulmamasının hesabında. Bunu Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında, Devlet Bahçeli’nin üslubunda görüyorsunuz. Büyüğümüzdür, çok önemli bir görevdedir, kızıp da söylese bir şey değil ama prompterdan, camdan okuyor. Camdan bu kadar hakaret olunca, bir vazife olarak yerine getirildiği çok belli. Bu Meclis’te iki tane prompter kullanılıyor. Birini Tayyip Bey, bir tanesini Devlet Bey kullanıyor. İkisinin kablosunu takip edin, Saray’daki bir odaya çıkıyor.”

“DEM diyerek seçim kazanmanın, enflasyonu unutturmanın hesabındalar”

Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile CHP’nin yerel seçim görüşmelerine ilişkin eleştirilerine gündemi unutturma çabası olduğunu söyleyerek cevap verdi: 

“Bir tane cümleleri var, üç harften ibaret: DEM, DEM, DEM. DEM diyerek seçim kazanmanın, enflasyonu unutturmanın, zamları gizlemenin, ‘Açlığa sefalete katlanın’ demenin hesabındalar. Diyorlar ki ‘Biliyoruz, açsın susuzsun yoksulsun ama tehlike büyük, gelirlerse bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, vatanını böldürecekler. Oyu sen ver, bana güven.’ Verdi oyu, 18 liralık mazotu 42 lira yaptılar. O bayrağı dalgalandıran Mehmetçiği de savunan, o ezanı okuyan müezzinin hakkını da savunan biziz. Bu vatanın başına bir şey gelecek olursa, bedelli askerliğe kaçmayıp cepheye koşacak olanlar yine biziz.”

“DEM DEM’se, bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler bir bardak demli çayımızı içtiler”

“DEM demişken şunu da söyleyelim, her siyasi parti ile ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var. Geçen seçimi ‘Bunlar gizlice görüşüyorlar’ diyerek kazanmaya çalıştılar. ‘Yok kardeşim gizli görüşme’ dedim, göz önünde görüşme. Randevu istediler verdik görüştük, tebriğe gittik görüştük. Birlikte DEM DEM’se, bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler bir bardak demli çayımızı içtiler. Arkada odada DEM’in Meclis İdare Amiri’yle, Meclis Başkanvekili’yle aynı masada yemek yerler, sohbet ederler, şakalaşırlar, birbirleriyle ilişki kurarlar, kamera önüne çıkınca sahtekarlığa başlarlar. Milletimize söylüyorum, Özgür Özel’in ve CHP’nin DEM’le olan ilişkisi, gözün önünde neyse, arkada da odur. Arkada can ciğer kuzu sarma olup ön tarafta sahtekarlık yapanlara göre bu dürüst tavrımızı milletimizin takdirine sunuyorum.”

“Kadıköy’ü, Konak’ı, Bodrum’u memleketinize getirmek istiyorsanız CHP’ye oy verin”

CHP’nin belediyeleri yönettiği şehirlerin en yaşanılabilir kentler sıralamasında üst sıralarda olduğunu söyleyen Özel, üniversite sınavında en bu şehirlerden tercih edildiğini, göç aldığını ve turist geldiğini dile getirdi. Özel, şöyle devam etti:

“Türkiye’de nüfusun yüzde 50’sinden fazlasına CHP’li bir belediye dokunuyor. Herkes Cumhur İttifakı’nın belediyelerinden ayrılıp, CHP’li belediyelere gelmek istiyor. Biz bütün vatandaşlarımızı, bütün misafirperverliğimize rağmen, Beşiktaş’ta, Karşıyaka’da, Nilüfer’de, Yenişehir’de ağırlayamayız ama bütün vatandaşlarımız verecekleri oylarla kendi ilçelerine, şehirlerine çalışkan dürüst CHP belediyelerini getirebilirler. Kadıköy’ü, Konak’ı, Bodrum’u, İzmir’i, Tekirdağ’ı memleketinize getirmek istiyorsanız bu seçimde CHP’li belediyelere oy verin, gelelim size hizmet verelim.”

“Sosyal belediyeciliği anlatacağımız kampanyayı teknik olarak Büyükerşen yönetecek”

Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen için “Yılmaz hoca artık dosyalarını topluyor, eve dönecek mi sanıyorsunuz” dedi. Büyükerşen’in 88 yaşında olduğunu ama enerjisi olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Hoca’nın sağ eli Ayşe (Ünlüce) Hanım’ın omzunda, sol eli CHP’li bütün belediyelerin üzerinde. Kendisi CHP’li belediyelerin yaptığı iyi hizmetlerin ortaklaştırıldığı ve birbiriyle benzer hizmetlerin tektipleştirildiği kurulda belediyelerimizin baş koordinatörü. Bundan sonra Genel Koordinatör sıfatıyla belediyelerimizi izleyecek, denetleyecek. CHP’li belediyelerin sosyal belediyeciliğini anlatacağımız kampanyayı teknik olarak Yılmaz Büyükerşen yönetecek.”

“Değişim İzmir listesinde”

Özel, 29 Ocak Pazartesi günü toplanan CHP Parti Meclisi’nde belirlenen İzmir’in büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına ilişkin konuştu:

“ ‘Değişim diyordunuz, ne olacak’ diyenlere, ‘Dün ilan edilen İzmir listesine bakın’ diyorum, değişim orada. Dün İzmir’de CHP tam 30 belediye başkan adayı açıkladı. Adaylarımızın yaş ortalaması 46, dokuzu kadın, 12’si 40 yaş altında ve bundan sonraki süreçte daha çok akdının ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Çeşme, Foça, Karaburun, Menemen, Selçuk ve Kınık’a kadın adaylar koyduk.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.