Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökdelen büyüklüğündeki dev asteroit, Dünya’nın yakınından geçecek

Gökdelen büyüklüğünde bir asteroit, bugün Dünya’nın 1,7 milyon mil yakınından geçecek. Ama endişelenmeyin! Asteroidin bizi 2,8 milyon kilometreyle ıskalaması bekleniyor.

NASA’nın Dünya’ya Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi’nden (CNEOS) yapılan açıklamaya göre astreodin ismi 2008 OS7. Çapının 690 ila bin 575 feet arasında olduğu tahmin ediliyor. Yani asteroit, New York’taki Empire State Binası ya da Chicago’daki Willis Kulesi ile aynı büyüklükte olabilir.

Asteroit 2032 yılına kadar tekrar yolumuza çıkmayacak.

Asteroit 2008 OS7, bugün (2 Şubat) öğleden sonra en yakın geçişini yapacak ve yaklaşık 18,2 km/s veya 40 bin 700 mil/saat hızla Dünya’nın yanından geçecek. Hızı ise saatte 600 ila 2 bin arasında değişebilir.

2029’da “Kaos Tanrısı” geliyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli nesneler” (PHO) tanımı, Dünya’ya 12 milyon kilometre yakın olan 152 metreden büyük asteroidleri ve kuyruklu yıldızları kapsıyor.

Aralık ayında NASA, Kaos Tanrısı olarak adlandırılan, yaklaşık 370 metre çapında devasa bir kaya olan ve 2029’da 32 bin kilometre uzakta gezegenin yakınından düşünülemeyecek kadar yakın bir mesafede uçması beklenen Apophis’i incelemek için OSIRIS-APEX’i fırlattı. NASA’ya göre, Dünya’ya bu kadar yaklaşan bir asteroit kayıtlı tarihin başlangıcından bu yana gerçekleşmedi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.