Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kremlin sessiz: Putin, aşırı sağcı gazeteci Tucker Carlson ile röportaj yapacak mı?

Aşırı sağcı Amerikan gazeteci Tucker Carlson’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Moskova’ya geldiğine dair söylentiler, Kremlin hükümeti tarafından sessizlikle karşılanıyor. Putin’in röportaj verip vermeyeceği sorusuna Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Başka ülkelerin gazetecilerinin hareketleri konusunda bizim bilgi vermemiz beklenmemeli” yanıtını verdi.

Kremlin hükümeti, aşırı sağcı Amerikan gazeteci Tucker Carlson’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le röportaj yapmak için Moskova’ya gelip gelmediğine dair soruları yanıtsız bırakmaya devam ediyor.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Carlson’ın Rusya’da olduğu ve Putin ile röportaj yapacağı yönünde ortaya çıkan söylentilere şöyle yanıt verdi:

“Başka ülkelerin gazetecilerinin nerede olduğu veya nereye gittiği hakkında bizim bilgi vermemiz beklenmemeli. Birçok yabancı gazeteci Rusya’ya geliyor. Bazıları burada çalışmak için geliyor ve biz buna hep açığız. Duyurularımız arasında Başkan Putin’in yabancı medyaya yapacağı röportaj gündemi bulunmamakta.”

The Mash Telegram kanalı cumartesi (3 Şubat) Carlson’un Bolşo Tiyatrosu’nda Spartakus balesine katıldığına dair bir fotoğraf paylaştı. Ardından Carlson’un Putin ile röportaj yapmak için Moskova’ya adım attığına dair söylentiler çıkmaya başladı.

Carlson, pazar (4 Şubat) Moskova gezisi hakkında bir gazeteciye verdiği demeçte “Burada insanlarla konuşmak istedim, etrafa bakıp neler yapıyorlar onu görmek istedim. Şu anlık her şey yolunda” dedi.

Tucker Carlson kimdir?

Carlson, geçtiğimiz nisanda kovulmadan önce Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) medya kuruluşu Fox News’un en ünlü sunucularından biriydi. Fox News’taki yayınlarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski hakkında “diktatör” ve “terli bir fare gibi” ifadelerini kullanan Carlson, bir yayınında Kremlin hükümetini desteklediğini belirtmişti.

Yakın bir zamanda Carlson, Putin’le röportaj yapmak istediğini ancak ABD hükümeti tarafından engellendiğini iddia etmişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.