Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya’da “açlık tarikatı” lideri, 191 çocuğun ölümüne sebep olmakla suçlandı

Kenyalı tarikat lideri Paul Mackenzie ve 29 diğer sanık, bugün hakim karşısına çıktı. 400’den fazla müridinin ölümüne yol açtığı tahmin edilen “açlık tarikatı” lideri Mackenzie ve diğer sanıklara “cinayet” suçlaması yöneltildi. Sanıklardan birinin “zihinsel olarak yargılamaya uygun olmadığına” karar verildi.

Kenya’da okuyan herkesi dehşete düşüren bir olay yaşanıyor. Müritlerini açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle kandıran tarikat lideri Paul Makenzie Nthenge hakkında açılan soruşturmada sona gelindi.

Reuters’ın haberine göre Mackenzie ve diğer sanıklara, terör ile bağlantılı suçlarla cinayet ve işkence suçlamaları yöneltildi. Nisan 2023’te tutuklanan Mackenzie’ye aralık ayında lisanssız film üretmek ve dağıtmak suçlaması yöneltilmiş, 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski bir taksi şoförü olan Good News International (İyi Haberler Uluslararası) Kilisesi Papazı Mackenzie, tarikat üyelerinin çocuklarını okula göndermelerini ve hastalandıklarında hastaneye gitmelerini yasaklamıştı. Hatta bazı müritlerinin aktardığına göre bu tür kurumları “şeytani” olarak nitelendirmişti.

Mackenzie’nin avukatı ölümlerle ilgili soruşturmada işbirliği yaptığını söyledi. 30 sanık, 7 Mart’ta bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.