Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda finalin adı belli oldu: Nijerya’nın rakibi Fildişi Sahili 

Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final maçları sona erdi. Nijerya ile Fildişi Sahili finale yükselen takımlar oldu.

Fildişi Sahili, finalde Nijerya’nın rakibi oldu

Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Fildişi Sahili ile Demokratik Kongo karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada adını finale yazdırdı. 

Fildişi Sahili ile Demokratik Kongo arasında oynanan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Fildişi Sahili’ne galibiyeti ve turu getiren golü 65. dakikada Sebastien Haller kaydetti.

Demokratik Kongo’da Arthur Masuaku ve Cedric Bakambu maça ilk 11’de başladı. Bakambu 69. dakikada oyundan alındı. Fildişi Sahili’nde ise Max Gradel müsabakaya ilk 11’de başladı ve 90. dakikada oyundan alındı. Nicolas Pepe ise yedek başladığı maçta süre alamadı.

Nijerya ile Fildişi Sahili arasındaki final karşılaşması, 11 Şubat Pazar günü TSİ 23.00’te oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.