Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir mucize gerçeğe dönüştü: Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyon Fildişi Sahili

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan sona erdi. Nefesleri kesen final mücadelesinde Fildişi Sahili, yenik duruma düşmesine rağmen Nijerya’yı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Fildişi Sahili’nden müthiş zafer

Fildişi Sahili’nin ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan sona erdi. Alassane Outtara Stadyumu’nda oynanan final mücadelesinde Fildişi Sahili ile Nijerya kozlarını paylaştı. 

Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ile Galatasaray’a transfer olan Serge Aurier, Fildişi Sahili’nde maça ilk 11’de başlarken, Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise yedek kulübesinde yer aldı. Nijerya’da ise Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel, Trabzonsporlu Paul Onuachu, Kasımpaşalı Kenneth Omeruo ve Sivassporlu Ahmed Musa final müsabakasında forma şansı bulamadı.

Nijerya, ilk yarıda etkili olan taraftı. Konuk ekip, 38. dakikada William Troost-Ekong’un kaydettiği golle soyunma odasına önde gitti. 

İkinci yarıda Fildişi Sahili rüzgarı esti. Ev sahibi, 61. dakikada yıldız futbolcusu Kessie ile skorda dengeyi sağladı. 

Maçın skorunu ise Sebastien Haller belirledi. Yıldız futbolcu, nefis bir gole imza atarak ülkesine şampiyonluğu getiren isim oldu. İki yıl önce kanser tedavisi gören Sebastien Haller, ülkesine Afrika Uluslar Kupası’nı getiren golü kaydederek müthiş bir hikayeye imza attı. 

Grup aşamasında 3. olarak elenmenin kıyısından dönen Fildişi Sahili, teknik direktörüyle yollarını ayırdı ve takımın başına yardımcı hocayı getirdi. En iyi üçüncüler kontenjanından turnuvaya devam eden Fildişi Sahili, böylece, 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyonluğa uzandı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.