Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener “Var git ölüm” türküsüne ağladı: “İliç’ten Hatay’a, niçin hep haksızlık garibanlara oluyor?”

Meral Akşener’in, grup toplantısı gündeminde Erzincan İliç’te maden sahasındaki toprak kayması ve depremin yıldönümünde protestoların yaşandığı Hatay vardı. Kürsüden Karacaoğlan’ın “Var git ölüm” türküsünü dinleterek ağlayan Akşener, “İliç’ten Hatay’a, niçin hep haksızlık garibanlara oluyor? And olsun bunları değiştireceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında konuştu. Toplantıya 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak adaylarını tanıtarak başlayan Akşener, Karacaoğlan türküsü eşliğinde ağlayarak tamamladı. 

“İktidar Erzincanlı vatandaşlarımızı değil maden ortaklarını tercih etti”

Erzincan İliç’teki maden sahasıyla ilgili 29 Haziran 2022’de yaptığı grup konuşmasında iktidarı uyardığını hatırlatan Akşener, toprak kaymasının ardından “Milletini önemsemeyenlerin uyarılarımızı önemsememesine şaşırmıyoruz ancak dengesi bozulan doğamız artık alarm veriyor” dedi. Akşener şöyle devam etti: 

“İktidarın iflah olmaz rant telaşı göz göre göre insanlarımızın hayatını tehlikeye sokuyor. Bitmek bilmeyen bu sorumsuzluğun faturasını da her defasında milletimiz ödüyor. Meclisimize soru önergeleri de verdik ancak iktidar bizi ‘aşırı duyarlı’ bulup, kulağının üstüne yatmayı tercih etti. Dün yaşanan felaketi göze almayı tercih etti. Erzincanlı vatandaşlarımızı değil, madenin ortaklarını tercih etti.”

Akşener kürsüde Karacaoğlan türküsüne ağladı

Akşener, konuşmasının sonunda “İliç’ten başlayarak Hatay’a, oradan Kahramanmaraş’a” diyerek Karacaoğlan’ın ölümü anlatan şiirinden bestelenen “Var git ölüm” türküsünü kürsüden açtı.

Değişen bir şeyler olmalı” diyerek ağlamaya başlayan Akşener, türkünün sonunda “Niçin hep garipler, fakirler kaçamıyor? Niçin hep haksızlık bunlara oluyor? And olsun, şart olsun bunları değiştireceğiz” sözleriyle kürsüden ayrıldı. 

“Hataylılar iktidara ve ana muhalefete ‘Birbirinizden farkınız yok’ dedi”

Meral Akşener grup toplantısında, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’da hem iktidarın hem ana muhalefetin protesto edildiğini söyledi ve İYİ Parti’nin adayı Nusret Cömert’e oy istedi:

“O tepki, birbirine suç atma yarışına girerken milleti duymayanlara karşı bir tepkiydi. Hataylılar o gece ‘Birbirinizden bir farkınız yok’ dediler. Nitekim ana muhalefetten de gösterilen tepkiyi hazmedemeyenler ‘100 protesto yaşandıysa, 99’u hükümete yönelikti’ dediler. Demokrasi havarilerine bak sen. Sansürden sonra, bunu da görmüş olduk. Bunlar sadece bizim eleştirilerimizi değil, artık milletin eleştirilerini de kabul edemez olmuşlar. Bizim için kendinden olmayana nefret saçan iktidar dili ile kendine laf edene öfke kusan ana muhalefet dili arasında hiçbir fark yoktur”

“Kemal Bey’in arkadaşlarının tasfiyesi kavgasını benimle perdemeleye çalıştılar”

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasına “Ben Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim” diyerek karşı çıktığı iddiasını dile getiren Halk TV yazarı Ayşenur Arslan’a tepki gösterdi. Arslan’a dava açtığını söyleyen Akşener, “Ağzıma almamaya söz vermiştim ama enteresan bir şey yaşadık” diyerek şöyle konuştu: 

“Dikkat buyurun orada Kemal Bey’in arkadaşlarının, dostlarının tasfiye olduğu kavgası vardı. Ne ile perdelemeye çalıştılar? Benimle ve sizinle. Ben buradan normal şartlarda ‘Kürtler bizim kardeşimiz, Aleviler bizim kardeşimiz’ diyebilirim. Burada sahtekarlık görüyorum, biz zaten kardeşiz, bunun söylenmesi ahlaksızlıktır.”

“Başka bir dümen var, ne olduğunu ortaya çıkaracağım”

Ortaya atılan iddiayı dedikodu olarak görmediğini ve ciddiye aldığını söyleyen Akşener, “Kendi partilerinin iç meselesinin benim üzerimden size yansıtılması olarak görmüyorum. Amaç budur ama daha derin, daha endişe verici bir problem olarak görüyorum. Onun için açıklama ihtiyacı duydum. Burada başka bir dümen var ama o dümenin ne olduğunu da ortaya çıkaracağım, bu da benim sözüm olsun” diye konuştu. 

CHP’den istifa eden Arhavi Belediye Başkanı İYİ Parti’den aday oldu

CHP’den yeniden aday gösterilmediği için istifa eden Artvin Arhavi Belediye Başkanı Demirhan Elçi, grup toplantısında İYİ Parti’ye katıldı. Arhavi’den İYİ Parti adayı olan Elçi, “Halkın talebi üzerine İYİ Parti’ye geçtim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.