Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lütfü Savaş ikna olmadı | CHP Hatay’da “Lütfü Savaş’ı yok saymadan” çözüm bulmaya çalışıyor 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Özgür Özel’in Savaş’a anket sonuçlarındaki düşüşü gösterdiği ancak Savaş’ın ikna olmadığı belirtildi. CHP “Lütfü Savaş’ın içerisinde olduğu, yok sayılmadığı bir çözüm aramaya” başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş arasındaki görüşme sona erdi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki’nin katıldığı görüşmenin ardından Savaş, CHP Genel Merkezi’nden ayrıldı. 

Savaş’a anket sonuçları gösterildi, ikna olmadı

CHP Hatay’da yapılan beşin üzerindeki ankette Savaş’ın oy oranının gittikçe düştüğünü gördü. Görüşmede, Özgür Özel Lütfü Savaş’a Hatay’da anket sonuçlarını gösterdi. Savaş, gösterilen sonuçlara ikna olmadı. Bunun üzerine CHP, “Lütfü Savaş’ın içerisinde olduğu, yok sayılmadığı bir çözüm aramaya” başladı.

“Anketlerde varoluşunun altına inmeye başladı”

Özgür Özel akşam saatlerinde kurmaylarıyla bir araya gelerek durumu değerlendirecek. Gelişmeyi Medyascope‘a değerlendiren CHP’li yetkililer, anketlerde Lütfü Savaş’ın önceki seçim sonuçlarında aldığı oy oranının altına düşmeye başladığını kaydetti:

“Sesleri duyduk çalışma yaptık. Şeffaf şekilde belediye başkanına gösterdik. Kendisi de istişarelerin içinde yer alıyor. İlk yapılan anketlerde Savaş oldukça yüksekti. Mevcut aday adaylarımız içinde hala en yüksek oranı alıyor ama varoluşunun altına inmeye başladı.”

Tartışmaların odağındaki isim Lütfü Savaş kimdir?

“İsim yok”

CHP’li yetkililer, Hatay’da alternatif isimler sorusunu ise yanıtsız bırakarak, “İsim yok” dedi. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) listelerin teslim tarihi ise 20 Şubat saat: 17.00. CHP’li yetkililer gerekirse bu saate kadar mesai yapacaklarını belirtti. 

Savaş, Hatay’da protesto edilmişti 

6 Şubat depreminin yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı anma töreninde Savaş protesto edilmişti. CHP, protestonun ardından aday arayışına devam etmiş ve Hatay’da tekrar anket yaptırmıştı. CHP, AHBAP Derneği Genel Başkanı Haluk Levent’e teklif götürmüştü. Levent, teklifi reddetmişti. 

CHP’nin ilk kampanya filminde ise CHP’nin yönetimindeki 11 büyükşehrin belediye başkan adaylarından Savaş’ın yer almadığı görülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.