Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Navalni’nin naaşı ailesine teslim edildi

Rusya’da cezaevinde ölen yolsuzluk karşıtı Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin naaşı, liderin annesine teslim edildi.

Cezaevinde ölen yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin naaşı, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü annesine teslim edildi.

Navalni’nin sözcüsü Yira Karmiş, X hesabında yaptığı açıklamada naaşın verilmesine rağmen Rus yetkililerin muhalif liderin cenazesinin uygun bir şekilde düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda engel çıkartabileceğini aktardı.

Ayrıca Navalni’nin ekibi, 24 Şubat Cumartesi günü, Rus yetkililerin bedeni teslim etmeden önce ortaya şart koyduklarından bahsederek Navalni’nin ailesinin şartı kabul etmemesi halinde naaşın sessiz sedasız öldüğü cezaevinin bahçesine gömüleceğini söylediklerini aktardı.

Navalni’nin ölümünden sonra yapılan iki otopsi sonucunda Rus yetkililer, muhalif liderin doğal sebeplerle öldüğünü açıkladı.

Navalni’nin eşi Navalnaya ve annesi Lyudmilla, geçtiğimiz günlerde muhalif liderin naaşının kendilerine teslim edilmesi için çağrıda bulunuyordu.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.