Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rapor: İngiltere’ye gelen yüzlerce sığınmacı hapis cezasına çarptırıldı

Bir araştırmaya göre İngiltere’ye sığınma talebinde bulunan yüzlerce sığınmacı hapis cezasına çarptırılıyor. Aralarında çocukların da bulunduğu sığınmacıların, İngiltere’nin göç hukukunu ihlal ettikleri iddia ediliyor.

İngiltere’de Oxford Üniversite’sinde Krimonoloji Merkezi ve sınır krimonolojisi uzmanlarının yayımladığı “No Such Thing as Justice Here” (Burada Adalet Diye Bir Şey Yok) isimli rapora göre İngiltere’ye sığınma talebinde bulunan yüzlerce sığınmacı hapis cezasına çarptırıldı.

Raporun belirttiğine göre yüzlerce sığınmacı, bindikleri küçük botlarla İngiltere’ye gelerek sığınma talebinde bulunuyorlar. Ceza almalarının sebebi ise İngiltere’nin göç kanunlarını çiğnemiş olmaları.

Yargılananlar arasında İngiltere’ye gelen botları süren sığınmacıların yanı sıra İngiltere’de vize başvurusu yapmış ancak daha önceden göç etmiş kişiler bulunuyor. Rapor, Haziran 2022’den Ekim 2023’e kadar toplam 253 sığınmacının yargılandığı ve hapis cezasına çarptırıldığını belirtiyor.

Bu sayıyı oranlarsak eğer 2022’de her 10 botta bulunan bir kişi hapis cezasına çarptırılmış oluyor. Bu oran 2023’te her yedi bottan bir kişinin yargılanmasıyla artış gösteriyor.

Tutuklanan birçok sığınmacı, Sudan, Güney Sudan, Afganistan, İran, Eritrea ve Suriye gibi ülkelerden geliyor.

Bununla birlikte küçük çocuklar da yetişkinlerle aynı sebeplerle yargılanıyor. İngiltere’de yargı, yetişkin olmayan çocuk sığınmacılara da yetişkinmiş gibi davranıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.