Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yok olma tehlikesi altındaydı: Yabanî hayat parkında “tarçın kurbağa” türü yetiştirildi

Yaygın bir bulaşıcı hastalık sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan özel bir kurbağa türü, İngiltere’nin şehri Oxfordshire’daki bir yabanî hayat parkında neslinin devamını sağlamak için gerçekleştirilen tekniklere olumlu yanıt verdi.

Bulaşıcı hastalık sebebiyle yok olma tehlikesi altında olan tarçın kurbağa türü, İngiltere’nin şehri Oxfordshire’da Cotswold yabanî hayat parkında neslinin devamını sağlamak için gerçekleştirilen tekniklere olumlu yanıt verdi.

Cotswold Yabanî Hayatı Parkı’nın genel müdürü Jamie Craig, kurbağalarda bulaşıcı bir hastalık olan chytrid mantarı nedeniyle türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kurbağanın renginden dolayı türe “tarçın”, “kırmızı biber” ve “chipotle” gibi baharatların ismiyle sesleniliyor.

Craig, yabanî hayat parkında başarılı bir şekilde yetiştirilen kurbağa hakkında şunları söyledi:

“Sürüngen hayvanlar ekibimiz, amfibi odamızda gelişmiş teknikleri kullanarak tehlikeli durumda olan türlerin neslinin devamını sağlamaya çalışıyor. Birçok kurbağa türünün inanılmaz derecede özel gereksinimleri var. Tarçınlı kurbağa ise daha önceki denemelerimizdeki ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılan tekniklere olumlu yanıt verdi.”

Craig’e göre Avrupa’da yalnızca beş hayvanat bahçesi son 12 ay içinde kurbağaları başarıyla yetiştirerek türleri hayatta tutuyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.