Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spotify dava açmıştı: Avrupa Komisyonu, Apple’ı 2 milyar dolar para cezasına çarptırdı

Avrupa Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji devi Apple’ı “pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığı” gerekçesiyle 1.8 milyar euro (2 milyar dolar) para cezasına çarptırdı.

Avrupa Komisyonu, Spotify’ın şikayeti üzerine açılan davada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Apple’ı “App Store uygulamalarındaki hakim kınumunu kötüye kullandığı” gerekçesiyle 1.8 milyar euro (2 milyar dolar) para cezasına çarptırdı.

Spotify, 2019’da Apple’a dava açmıştı. Spotify’a göre Apple, kullanıcıları App Store dışında başka bir ödeme yöntemi kullanabileceklerini göstermiyor ve uygulamalardan App Store’da bulunmaları için yüzde 30’a varan bir ücret talep ediyor.

Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu şefi Margrethe Vestager, karar hakkında şunları söyledi:

“Apple, yıllardır pazardaki konumunu kötüye kullanıyordu. Bunu, da tüketicilere App Store dışındaki daha ucuz seçenekleri göstermeyerek yaptılar. Bu, AB rekabet kuralları çerçevesinde bir suç.”

Apple ise komisyonun bu kararına karşı çıktı. Mahkemenin bu kararına karşı dava açacaklarını belirten Apple, yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Bu karar, komisyonun tüketicilerin zarar gördüğüne ilişkin herhangi bir somut kanıt gösterilmeden alındı. Komisyon, hızla değişen ve rekabet eden bu pazarın gerçeklerine henüz hakim değil.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.