Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hotel California’nın sözlerinin yazıldığı not defterinin çalınmasıyla ilgili soruşturma kapatıldı

Savcılar, Eagles’ın hit şarkısı Hotel California’nın şarkı sözlerinin yazılı olduğu not defterini çalıp ardından satmakla suçlanan üç kişi hakkındaki soruşturmayı kapattı.

Eagles’ın eski üyesi Don Henley, Hotel California şarkısı henüz 2012’de satışa sunulmadan Hotel California da dahil olmak üzere birçok şarkının sözlerini içeren not defterin çalındığını söylemişti.

Not defterini çalmakla suçlanan Glenn Horowitz, Craig Inciardi ve Edward Kosinski, kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmemişti.

Ortaya çıkan yeni kanıtlarla birlikte davanın adil olup olmadığı sorgulanmaya başlamıştı.

Bölge Savcı Yardımcısı Aaron Ginandes 6 Mart Çarşamba günü duruşma sırasında hakime yeni ortaya çıkan e-postalar nedeniyle savcıların davayı düşüreceğini söyledi.

Kayıtlara göre not defteri Horowitz’e 50 bin dolara Ed Sanders tarafından satıldı. Ed Sanders, 1970’lerde Eagles’ın biyografisi üzerine çalışan bir yazardı.

Grup da daha önce Sanders’in bütün sözlere ve arşivlere ulaşabildiğini açıklamıştı ancak Henley, şarkı sözlerini Sanders’le hiçbir zaman paylaşmadığını söyledi.

Henley’nin iddiasıyla açılan soruşturmalarda hiçbir sanık, not defterini çalma suçundan hüküm giymedi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.