Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin’e pazu gösteren Macron’un boks fotoğrafları gündem oldu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 3. senesine girdi. Ukrayna’ya asker gönderilmesini savunan açıklamalarıyla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şimdi bir adım daha ileri gitti ve boks yaparken çekilen fotoğraflarını paylaşarak gücünü gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un fotoğrafçısı Soazing de la Moissonnière, Macron’un Rusya’ya karşı çok daha şahin bir tavır takınmaya başlamasından günler sonra Instagram’da iki fotoğraf yayınladı.

Çok geçmeden “Rocky” Macron, sosyal medyada trend oldu. Bazıları fotoğraflarda herhangi bir oynama yapılıp yapılmadığını sorguladı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Macron’un pazularının büyüklüğüne dikkat çekti ve daha önce Macron’un kollarının gözüktüğü başka fotoğraflar ile karşılaştırarak paylaştı.

Bazıları ise Soazing de la Moissonnière tarafından çekilen fotoğraflarla dalga geçti. Hevesli bir boksör olan Macron’un Rusya ve 71 yaşındaki Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karşılaşmaya hazırlandığını gösterdiğini söyledi.

Ukrayna’ya asker mi yollayacak?

Fotoğraflar, Macron’un Ukrayna’ya Batılı askerlerin gönderilmesinin ihtimal dışı olmadığını söylemesinin ardından yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde bir Fransız televizyonuna konuşan Macron, Rusya’nın gücünü artıracağını ve Ukrayna’daki savaştan vazgeçmeyeceği uyarısında bulunarak şunları söylemişti:

“Ukrayna’yı yalnız bırakırsak, Ukrayna’nın bu savaşı kaybetmesine izin verirsek, o zaman Rusya kesinlikle Moldova, Romanya ve Polonya’yı tehdit edecektir.”

Macron’un bu fotoğrafları, kişisel zindeliğini göstermek için defalarca üstsüz fotoğraf paylaşan Kremlin’deki rakibinin gözünden kaçmayacaktır.

Tanınmış bir halkla ilişkiler uzmanı olan Gaspard Gantzer Nice-Matin gazetesine verdiği demeçte, Macron’un bu fotoğraflarla “kendisinin de diğer Fransızlar gibi olduğunu… fiziksel olarak çok iyi durumda olduğunu… ve savaşmak istediğini” göstermek istediğini söyledi.

Fransa’daki siyasetçiler Macron’un bu fotoğrafını olumlu karşılamadı.

Muhalefetteki Yeşiller Milletvekili Sandrine Rousseau, “Siyasetin sefaleti!” diye yorum yaptı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.