Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YEREL SEÇİM 2024 | CHP’nin seçim günü için hazırlıkları neler?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarını tamamlıyor. Seçim günü partiye görevliler ve basın haricinde ziyaretçi alınmayacak. Açıklamalar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından bizzat yapılacak. Seçim sonuçlarına ilişkin veriler, üç koldan alınacak ve birbiriyle karşılaştırılacak. CHP, sorun gördüğü yerde itiraz mekanizmasını işletecek. 

Türkiye 31 Mart’ta yerel seçimler için sandık başına gidecek. 35 siyasi partinin katıldığı seçimlerde, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak. 18 yaşını dolduran bir milyon 32 bin 610 kişi ise bu seçimde ilk kez oy kullanacak. 

CHP 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için son hazırlıklarını bitiriyor. Buna göre, seçim günü partiye ziyaretçi kabul edilmeyecek. Basına sahne ve platform kurulmayacak ancak seçim sonuçlarının ardından Özel’in olası bir “zafer konuşması” yapması için hazırlıklar tamamlanacak.

Özel’in seçim öncesi son durağı Manisa ve İzmir olacak

Seçimden önce son programını 30 Mart’ta Manisa ve İzmir’de yapacak olan Özgür Özel, oyunu da memleketi Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda kullanacak. Özel, oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya gelecek ve seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi’nde izleyecek. 

Açıklamalar Özgür Özel tarafından yapılacak 

Seçim günü yapılacak olan açıklamalar için ise dinamik bir süreç işletilecek. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci alanlarına ilişkin konularda bilgilendirmelerde bulunacak.

Sandıklar kapandıktan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel devreye girecek. Açıklamalar, bizzat Özel tarafından yapılacak. 

Üç yerden veri akışı alınacak, veriler karşılaştırılacak

Veri akışını üç yerden alacak olan CHP, okul görevlileri, ilçe görevlileri ve YSK’dan gelecek verileri seçim günü karşılaştıracak. Bu üç yerden gelen verilerde uyumsuzluk yaşandığı takdirde itirazlarda bulunacak. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, BİTEM’den (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) sorumlu uzmanlar, çağrı ekibi ve avukatlar tüm Türkiye’deki süreci takip etmek için CHP Genel Merkezi’nde görev yapacak. 

“11 büyükşehir, 8 ilde iddialıyız”

CHP’li bir kurmay “CHP olarak 11 büyükşehir, 8 ilde iddialıyız. Ben bu illerin alınabileceğini düşünüyorum” diyerek seçim tahminini açıkladı. Buna göre, CHP Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Giresun’u da kazanmayı hedefliyor. Bu illerin yanı sıra CHP’li kurmay, hangi illeri kazanabileceklerine dair sözlerine şöyle devam etti:

“Seçmenin bir denge denetleme mekanizması kurduğunu hep birlikte 2019’da gördük. Seçmen yine iktidara ‘Ben buradayım’ diyecektir. Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli’de CHP’li sosyal belediyecilikle seçmeni tanıştıracağız. Genel Başkanımız 103. mitingini yapıyor. Bunun pek çoğunda yanındaydım. Saha bizi yanıltmayacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.