Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan YRP’yi hedef aldı: “CHP’ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin İBB Başkan aday Murat Kurum, Sultanbeyli’de konuştu. Konuşmasında Yeniden Refah Partisi’ni hedef alan Erdoğan, “AK Parti’ye kaybettirerek CHP’ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz” dedi.

Haber: Edanur Tanış & Gülseven Özkan

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin İBB Başkan aday Murat Kurum, Sultanbeyli’de halka seslendi. Erdoğan konuşmasında 31 Mart Yerel Seçimleri’ne bağımsız şekilde girme kararı alan Yeniden Refah Partisi’ni hedef aldı, “Bir dönem bizim yanımızda oldukları halde şimdi AK Parti’ye kaybettirerek CHP’ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, isim vermeden mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi, “İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi, maalesef son beş yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür. ‘Tam ileri’ diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. Ulaşımıyla trafiği ile İstanbul içler acısı bir hale geldi. İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı bir iş değildir” dedi.

İstanbul’un önceliğinin depreme hazırlık olduğunu dile getiren Erdoğan, “Son dönemde bu konuda herhangi bir çaba, gayret, proje, icraat gördünüz mü? Depreme hazırlıkta sarf edilmesi gereken vakit delege avlarında, DEM’le pazarlıkta harcandı. Tam bir seferberlik anlayışıyla çalışarak 650 bin konutun dönüşümünü, beş yıl gibi kısa süre içinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul’un “kirli pazarlıklardan” uzak tutulması gerektiğini vurguladı, “İstanbul’u üzmemek gerekir. İstanbul’u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir. İstanbul’a bu kötülüğü yapmamak gerekir” diye konuştu.

Kurum da konuşmasında İmamoğlu’nu eleştirdi, “Siz İstanbul’u kara kışa teslim edip, büyükelçilerle yemek yerken, biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk” dedi.

Daha sonra Sancaktepe’de konuşan Erdoğan, gündemine Gazze’yi aldı, “Vatanlarını koruyan Gazzeli yiğitlere terörist iftirası atanların bize edecek tek kelimesi olamaz. Biz Filistin halkının dimdik yanında duruyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.