CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasette yumuşama” olarak tanımladığı süreci “Siyasette normalleşme” olarak değerlendiren Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasına nokta koyarken kararlı duruşunu da “Eski bir hastalığı terk etmek için kestim attım” sözleriyle açıkladı. Pozisyonunu teknik direktör olarak tanımladı ve “Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu, ‘Aman birbirinize pas atmayın’ denir mi?” diye sordu.
Ruşen Çakır Özgür Özel ile görüşmesindeki izlenimlerini, Özel’in siyasi kariyerini, CHP’de 2023 Genel Seçimleri’nden sonra başlayan değişimin etkilerini değerlendirdi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.