PODCAST | Güne Başlarken (14 Ağustos 2024): AKP’nin kuruluşunun 23. yıldönümü

Günaydın! Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de, günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde AK Parti 23. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısının ardından açıklama yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris Olimpiyatları’nda madalya alan İBB sporcuları ve hocalarını Saraçhane’deki makamında kabul edecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin milletvekillerinin hep birlikte AKP’ye katılacağına yönelik iddiaların “mitomani” (yalan söyleme rahatsızlığı) olduğunu söyleyerek “Bir senedir ‘üç kişi, beş kişi’ diye diye bir yılı tamamladık. Bunlar yalandan da utanmıyorlar. Cevap vermeye değmez” dedi.

Nazilerin “Kara Güneş” amblemini göğsüne yapıştıran 18 yaşındaki Arda Küçükyetim, Tepebaşı’nda önüne gelene bıçak ve baltayla saldırarak beş kişiyi yaraladı. Olay, Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi’ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda bulunan çay bahçesinde meydana geldi. Küçükyetim’in kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği vardı. Olayın ardından kaçmak isteyen Arda Küçükyetim gözaltına alındı. Küçükyetim, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da düzenlenen “Hasat Bayramı” etkinliğinde konuştu. İmamoğlu, yerel seçim öncesi İstanbul’daki AKP’li belediyelere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 45’er milyon TL verildiğini söyledi ve SGK borçları üzerinden iktidara tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), abluka altındaki Gazze’ye havadan ve karadan saldırıları devam eden İsrail’e toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay verdi. Onay verilen 5 ayrı pakette savaş uçakları, füzeler, tank ve top mühimmatları yer alıyor.

Ukrayna’nın beklenmedik Kursk harekâtı sürüyor. Saldırıyla ilgili ilk kez konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Kiev’in bu hamlesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “gerçek bir ikilem” yarattığını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe konuk ettiği Lille karşısında 118. dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı ve toplamda 3-2’lik skorla Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sarı-lacivertliler yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.