Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’nin kuzeyinde kim nereyi kontrol ediyor?

2011 yılından bu yana süren Suriye İç Savaşı’nda bir dönüm noktası yaşanıyor. Türkiye’nin destek verdiği muhalif gruplar, IŞİD (Irak İslam Şam Devleti) elinde tuttuğu Cerablus’u ele geçirmek için TSK ile ortak operasyon başlattı. Kuzey Suriye cephesi Suriye’de devam eden iç savaşın en önemli düğümlerinden biri. Suriye’nin kuzeyinde devam eden çatışmalar IŞİD, ÖSO(Özgür Suriye Ordusu),YPG/SDG(Suriye Demokratik Güçleri) ve Suriye Ordusu arasında geçiyor.

145

Suriye’nin kuzeyinde hangi grup nereleri kontrol ediyor?

IŞİD, Cerablus ve El Bab’ın da içinde bulunduğu Türkiye sınırındaki 90 km’lik bir alanı denetimi altında tutuyor. Türkiye’nin desteklediği ÖSO grupları ise Azez, Mare ve Çobanbey’e hakim. YPG öncülüğündeki SDG ise Kamışlı, Tel Abyad, Kobani ve Minbic’i kontrol ediyor. YPG, Kobani ve Afrin kantonlarını birleştirmeyi hedefliyor. Suriye Ordusu ise Halep’in kuzeyinde birkaç noktayı denetimi altında tutuyor.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Syrian_Civil_War_detailed_map

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler