Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (124) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Millet erken seçim istiyor ama iktidar kaybedeceğini bildiği için seçime gitmiyor”

Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın oldu. Programda, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve son siyasi gelişmeler konuşuldu.

“Merkez Bankası AK Parti ilçe başkanlığı gibi çalışıyor”

Merkez Bankası’nın faiz indirme kararını eleştiren Ahmet Akın, “Merkez Bankası sonuçlarının ne olacağını bildiği halde  AK Parti ilçe başkanlığı gibi çalışıyor. Banka talimat alarak çalışıyor. Türkiye’nin gerçekliği bu değil. Bu karar sonrası kurlar nedeniyle zamlar gelecek. Kararın bedelini 83 milyon ödeyecek. Ülkenin dibine dinamit koyuluyor” dedi.

“Türkiye’de ekonomik buhran yaşanıyor”

Faiz indirme kararından sonra yeni zamların yolda olduğunu belirten Akın, “Ülkede ekonomik bir buhran yaşanıyor. Türk Lirası’nın (TL) döviz kuru karşısında değer kaybetmesinin vatandaşlarımıza etkisi çok büyük oluyor. Bu karar nedeniyle iğneden ipliğe bu her şeye zam gelecek. Bunların hepsi üretimde zam olarak vatandaşımıza evine yansıyacak. Türkiye yönetilemiyor. Bir kişi söylüyor, herkes onun dediğini yapıyor ama ama bedelini Türkiye ödüyor” diye konuştu.

“Türkiye’nin yönetilemediği görülüyor”

Olası iktidar değişikliği sonrasına hazırlandıklarını belirten Akın, şöyle devam etti: “Enkaz devralmaktan korkmuyoruz. Uzun zamandır sorunları tespit edip çözüm önerilerimizi hazırlıyoruz. İktidar olduğumuz zaman, yeni kural, kadro ve kurumlarla çözümümüz hazır. Bugün Türkiye’de ekonomik güvende sorun var. Türkiye’nin yönetilemediği hem içeride hem de dışarıda artık net olarak gözüküyor.”

“Millet erken seçim istiyor”

Akın, erken seçim çağrılarını da şöyle değerlendirdi: “Milletimizin sesini duygularını dile getiriyoruz. Gittiğimiz bütün illerde esnaf ‘Bize seçimi getirin’ diyor. ‘İktidarı sıkıştırın, seçim istiyoruz’ diyorlar. İktidar ise vatandaşa rağmen seçime gitmiyor. Kaybedeceklerini bildikleri için seçime gitmiyorlar. Kendi ittifaklarının oy toplamını biliyorlar. Vatandaştan kaçılır mı? İktidar artık vatandaştan kopmuş durumda.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının yerinde olduğunu belirten Akın, sözlerini şöyle bitirdi: “Gündemi belirleyen çok uzun zamandır iktidar değil. Genel başkanımızın adalet yürüyüşü devam ediyor. Helalleşmek kadar güzel bir şey var mı? Helalleşmek ile hukuk ayrı bir şeydir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.