Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız kadınlar cinsel şiddeti protesto etmek için Cesar Sinema Ödülleri’nde beyaz kurdele takacak

Fransız sanatçılar kadınlara yönelik cinsel şiddete karşı birleşiyorlar. Cuma günü düzenlenecek César Sinema Ödülleri töreni öncesi Fransız oyuncular cinsel şiddete uğrayan kadınlara yardım etmek için bağış kampanyası başlattı. Törende kadınlar beyaz kurdele takacaklar ve “Artık harekete geçiyoruz” anlamına gelen “Maintenant OnAgit” sloganını kullanacaklar.

#MaintenantOnAgit adı altında başlatılan kampanya Fransız Liberation gazetesinde dün duyuruldu. Fondation des femmes (Kadınlar Derneği’nde) toplanan bağışlara şimdiden sanatçı kadınlar katkıda bulundu. İçlerinde oyuncu Julie Gayet, Sandrine Bonnaire, yazar Leïla Slimani, şarkıcı Christine and the Queens gibi isimler yer alıyor.

Weinstein skandalından sonra ABD’de yıldızlar  #metoo (Ben de) adı altında sinema sektöründe uğradıkları tacizi paylaşmaya başlamışlardı. Ardından Fransa’da #balancetonporc (domuzu ifşa et) üzerinden kadınlar sosyal medyada iş yerinde uğradıkları tacizleri ifşa etmeye başladılar ve sokaklara döküldüler.

Hollywood’un en büyük vitrinlerinden biri olan Altın Küre Ödül Töreni’nde, siyah giyerek sinema sektöründeki cinsel saldırıları protesto eden sanatçılar, Reese Witherspoon’un başlattığı TimeIsUp (Süre Doldu) bağış kampanyasına destek vermişti. Fransız sinemacılar da César ödüllerinde, bu hareketten esinlenerek takacakları beyaz kurdeleleriyle kadınlara yönelik cinsel şiddete karşı duruş sergileyecekler.

cesar görsel 2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.