Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Flanör (64): Ekim Acun namıdiğer Şokopop’la Dansa Davet

Türkiye popüler kültürü ve özellikle magazin üzerine yaptığı itinalı araştırmalar ve özgün kurgu diliyle YouTube kanalı üzerinden Şokopop ismiyle bilinen aynı zamanda araştırmacı ve sanatçı olan Ekim Acun, 21 Ekim’de Salt Beyoğlu Açık Sinema’da “Dansa Davet: Özel televizyonlarda demokratikleşen performanslar” isimli bir sunum-performans yaptı. Sahnede 90’lar isimli sergi programında gerçekleşen sunumda Acun, özel televizyonların 90’lı yıllarda yayılmasıyla dansın realitiy showlarda geniş bir kitleyle nasıl buluştuğunu aktarıyor. 70’lerde Tolga Han’la başlayan, Hakan Peker ve Yonca Evcimik gibi isimlerle devam eden izlek 90’larda “Biri Bizi Gözetliyor”, “İner misin Çıkar mısın”, “Dokun Bana” gibi programlardan örneklerle devam ediyor. Televizyon, bu dönemde izleyicilerin de dans performanslarını sergileyebileceği bir alan sunuyor. Televizyon tarihine de ışık tutan Acun, yılbaşında dansöz çıkıp çıkmayacağı ikileminin özel kanallar tarafından izleyici çekmek için nasıl kullanıldığını ve kendilerine has usullerle yaptıkları yayınlarla ilgili ilginç detayları da aktarıyor.

Acun’a ayrıca araştırma ve kaynak çalışmalarını nasıl yaptığını, 90’lı yılların parlak televizyon yılları dışında kendisi için ne ifade ettiğini de sorduk. Sergi küratörü Amira Akbıyıkoğlu’yla da Ekim Acun’la nasıl işbirliği yaptıklarını konuştuk.

Performansın toplum, ekonomi, sokak ve siyasetle ilişkisini irdeleyen “Sahnede 90’lar” isimli sergiyi Salt Beyoğlu’nda 14 Şubat’a kadar gezebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.